Darwinova cena 2011 má nového majitele: Toto je (ehm, byl...) největší pitomec světa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Darwinova cena 2011 má nového majitele: Toto je (ehm, byl...) největší pitomec světa!

Fotografie
Fotografie (internal)

V americkém Washingtonu byly vyhlášeny výsledky Darwinovy ceny za nejkurióznější úmrtí. Ty jsou už 19 let udíleny lidem, kteří zahynuli vlastní hloupostí. Vítězem se stal mladík, jenž spadl z balkonu při tzv. plankingu.

Planking je nová internetová zábava, při níž si lidé lehají jako prkno na nezvyklá místa a fotí se při tom. Australan Acton Beale (†20) si bohužel planking vyzkoušel na zábradlí balkonu v 7. patře hotelu v Brisbane.

Jenže ztratil balanc a přímo před zraky přítele, který se ho chystal vyfotit, se zřítil a zabil! Dle poroty tak nejlépe naplnil hlavní krédo Darwinovy ceny, že oceněný »se zasloužil o obohacení genofondu lidstva tím, že se z něj vyřadil«.

Druhý skončil americký motorkář Philip Contos (†55), který se v New Yorku účastnil protestní jízdy proti povinnému nošení přileb. Během ní ale spadl, rozrazil si hlavu a zemřel. Třetí pak skončil zloděj (†16) drátů vysokého napětí z britského Leedsu.

V roce 2007 ocenění putovalo dokonce do Česka! Získali ho zloději kovů, kteří na Kladně kradli železné nosníky, čímž způsobili zřícení střechy haly někdejších válcoven. Dva při tom přišli o život…

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.