Reportéři v Anglii trénují na smrt královny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Reportéři v Anglii trénují na smrt královny!

Zpravodaj oznámil smrtkrálovny matky (2002) v nevhodném obleku.
Zpravodaj oznámil smrtkrálovny matky (2002) v nevhodném obleku. (ČTK/AP, ara)

Britská televizní stanice BBC už začala školit své zaměstnance, aby dokázali vhodně oznámit smrt královny Alžběty II. (86)! Poněkud předčasný nácvik byl zahájen poté, co byla celá Británie znechucena způsobem, jakým byla veřejnosti podána zpráva o smrti královny matky (†101) v roce 2002.

Zpravodaj Peter Sissons tenkrát smutnou novinu přednesl v šedém obleku a vínové kravatě. Na BBC se v tom momentě snesla vlna kritiky – ze strany diváků, konkurenčních televizí a samozřejmě i z řad královské rodiny v čele s princem Charlesem (62)! Reportér měl mít na sobě minimálně černou kravatu, v ideálním případě ale i tmavý oblek na důkaz úcty k zesnulé panovnici.

Scénář oznámení skonu Alžběty II. je tedy hotov už teď – kromě smutečního oděvu moderátora bude doprovázeno zvuky britské hymny a po celou dobu bude na pozadí fotografie Její Výsosti. Vedení televizní stanice předpokládá, že pohřeb bude 12 dnů po smrti královny. Do té doby pozastaví veřejnoprávní BBC vysílání veškerých komediálních pořadů.

Jak moc asi prince Charlese pobouří informace, že televize už plánuje smrt jeho matky?!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.