9 největších sexuálních mýtů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

9 největších sexuálních mýtů

Pokud se milenci domnívají, že přerušovaná soulož je nejlepší antikoncepcí, pak mohou být případným těhotenstvím hodně zaskočeni.
Pokud se milenci domnívají, že přerušovaná soulož je nejlepší antikoncepcí, pak mohou být případným těhotenstvím hodně zaskočeni.

PRAHA – I v sexu existují mýty, kterým ještě věří spousta lidí. Nenechte se obelhávat a poznejte pravdu. Pokud si myslíte, že je kondom nebo přerušovaná soulož dobrá antikoncepce, tak se mýlíte. A to není vše!



Aha! pro vás seřadilo devět největších sexuálních mýtů a omylů, které převládají v naší společnosti!

1. Ženský orgasmus pomáhá při početí
Říká se, že vaginální stahy při orgasmu pomáhají spermiím na cestě k vajíčku. Ve skutečnosti pokud by spermie samy o sobě nebyly pohyblivé, tak jsou stahy příliš slabé na to, aby je někam posunuly.

2. Kondomy chrání proti všem sexuálním chorobám
Pokud jsou použity správně, chrání před HIV. Proti syfilisu nebo herpesu však stoprocentně ochránit nedokáží. Takové nemoci jsou přenášeny kontaktem s kůží a mohou napadat i místa kondomem nechráněná.

3. Některé ženy nemají bod-G
Každá žena má bod-G. Některým ženám se jeho stimulace může líbit a u jiných to jen vyvolává potřebu jít »na malou«. Kolem bodu G se vytvořil mýtus a ženy i muži po něm pátrají jako po zlatém grálu.

4. Přerušovaný sex je bezpečný
Říká se »stačí kapka a jsi taťka« a je to skutečně pravda. Je to mimochodem nejčastější příčina nechtěných těhotenství. Spermie jsou totiž obsaženy i v »kapce« před orgasmem, takže přerušovaná soulož není nejspolehlivější antikoncepce.

5. Při orálním sexu se nedá nic chytit
Není to sice tak běžné, ale při orálním sexu se můžou přenášet herpes, syfilis, kapavka a různé záněty močové trubice. Dokonce se při orálním sexu může přenášet i HIV, pokud máte v puse oděrky či afty.

6. Ženy po menopauze ztrácejí chuť na sex
Naopak, mnoho žen po menopauze si užívá nejlepší sex v životě. Často je to osvobozující pocit, mohou se milovat bez nebezpečí otěhotnění a stresu z vychovávání dětí.

7. Sex v těhotenství může ublížit dítěti
Většina těhotných žen se nemusí ničeho bát a může si užívat sexuálního života i během těhotenství. Jsou jen dvě výjimky. V posledních třech týdnech těhotenství může vyvolat sex předčasný porod a rizikové těhotenství.

8. Hrozba HIV ustupuje
Nesmysl! HIV je nejrychleji rostoucí nemocí na světě. Předpokládá se, že třetina případů v Evropě zůstává neodhalena. Přitom 60% všech nově nakažených se nakazilo během heterosexuálního sexu.

9. Při menstruaci nemůžete otěhotnět
Ženy ovulují 14 dní před další periodou, ne po ní. Takže je možné, že pokud příští menstruace přijde dřív, tak už během současné menstruace dozrává vajíčko, a žena tak může otěhotnět.


Autor: (trp, ob)
Foto: Profimedia.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.