Zámek ze »Života na zámku« Místo Töpfera vládne miliardář! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Zámek ze »Života na zámku« Místo Töpfera vládne miliardář!

Tomáš Töpfer
Tomáš Töpfer (Aha!: Alexandr MALACHOVSKÝ)

ROZTTĚŽ – Slavný seriálový zámek z úspěšného televizního seriálu »Život na zámku« už nepatří Čechům! Má nového zámeckého pána. Není jím ale žádný restituent, jakým byl v seriálu Tomáš Töpfer, ale tchajwanský miliardář Terry Gou. Celý areál a rozlehlé pozemky kolem Roztěže koupil jako důkaz své lásky manželce Sereně.

Serena ale bohužel vloni na jaře prohrála dlouhý boj s rakovinou prsu. Její manžel Terry tehdy prohlásil, že krásné sídlo neopustí a na památku své drahé ze zámeckého komplexu vytvoří nezapomenutelné místo!

Rekonstrukce budovy zámku skončila už loni a nyní probíhají úpravy parku a výstavba golfového hřiště. Nad jejím výsledkem doslova září lidé z celého okolí. „Zámek totálně zdevastoval a vytunelovali jej bývalí nájemci, kteří ho získali po Únoru 1948. Panu Gouovi se podařilo stavbu skvěle opravit,“ říká místostarosta obce Jan Herel.

Problémy ale nyní šedesáti obyvatelům obce Roztěž dělá výstavba golfového hřiště. „V létě jsme polykali šílené množství prachu a teď nás zase trápí vrstvy bláta všude kolem. Ale už se těšíme, až tam budeme sbírat míčky,“ říká Libuše Krtilová. „Spousta lidí prodala svá pole za směšnou cenu šesti korun za metr, ale rádi. Věříme, že budeme mít práci a obec se rozšíří,“ dodává Krtilová.

Miliardáře Terryho Goua zařadil americký časopis Forbes do druhé stovky nejbohatších lidí světa a na Tchaiwanu na seznamu vede.

Na roztěžském zámku se natáčel i film »Setkání v červenci« s Danielou Kolářovou, Oldřichem Kaiserem a Tomášem Holým nebo detektivka »Poklad byzantského kupce«.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.