Děti ovládly školu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Děti ovládly školu

Žáci si vyzkoušeli, jaké je to být za katedrou. A nechyběla ani rákoska
Žáci si vyzkoušeli, jaké je to být za katedrou. A nechyběla ani rákoska (pro Aha!: Petr DUŠÁK)

JIHLAVA – Škola padla do rukou dětí! Právě tak včera na Základní škole Seifertova v Jihlavě slavili Den učitelů. Kantoři museli opustit místo za katedrou a vrátili se zpět do školních lavic.

„Akci s názvem Den, kdy se těšíme do školy jsme vymysleli asi před šesti lety. Všem se zalíbila, a proto ji každý rok na Den učitelů opakujeme. Zejména učitelé se pokaždé na tuto výměnu velice těší,“ usmívá se ředitelka školy Stanislava Prokešová.

„Je to bezvadný, po dlouhé době si ve škole pořádně odpočinu. V lavici můžu vyrušovat a hrát si,“ říká učitel Milan Čermák. Radost z této výměny má také jeho kolegyně Lenka Boudná: „Už jsem za odměnu dostala rybičku, maminka bude mít jistě radost.“

Daleko těžší už to mají žáci. Ti se na tento den musí pečlivě připravit. Hodiny musí být totiž kvalitní, a ne ztrátové. „Největší starosti mi dělá pan učitel, pořád vyrušuje. Není to nic jednoduchého stát před celou třídou a ptát se. Nebavilo by mě být učitelkou,“ svěřuje se jedna dívka. „Pan učitel je bezvadný. Všechno ví a skvěle napovídá,“ smějí se ostatní žáci.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.