Přísná nařízení italské rodiny: Šeredové zamítli svědkyni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Přísná nařízení italské rodiny: Šeredové zamítli svědkyni!

Ital Gianluigi Buffon pochází z velmi silně věřící katolické rodiny.
Ital Gianluigi Buffon pochází z velmi silně věřící katolické rodiny. (Foto Aha! – Marek Pátek, Jaroslav Urban, ČTK – Roman Vondrouš)

Už za necelé dva měsíce se v Praze uskuteční velkolepá svatba, která sice nebude tak bombastická jako ta britská královská, ale i tak půjde o velkou událost: své ano si 15. června řeknou česká modelka Alena Šeredová (32) a její přítel, italský fotbalový brankář Gianluigi Buffon (33).

Ačkoliv obřad proběhne v Praze, bude prý zcela v režii Buffonovy katolické rodiny. Proto si například nevěsta nesmí sama vybrat svědka! Modelka Pavla Hrbková (27), které před lety její svatbu svědčila právě Šeredová, je tak z kola venku!

Všichni předpokládali, že svatbu Aleně Šeredové odsvědčí její největší přítelkyně a kamarádka, modelka Pavla Hrbková. Vždyť i ta si před třemi lety, když si brala podnikatele Jana Vrbu, za svědkyni zvolila právě Alenu.

„Já za svědka? Vždyť nejsem pokřtěná, neměli jsme svatbu v kostele,“ řekla deníku Aha! Hrbková. A to je právě kámen úrazu. Italská silně věřící rodina by to nerozdýchala. „To by rodina Gigiho zřejmě nikdy nedopustila,“ smála se Hrbková.

Svatbu tedy bude muset odsvědčit někdo, kdo splňuje velice přísné požadavky italské rodiny, která samozřejmě nebude na české veselce chybět. Vždyť na přání Buffona a jeho rodičů nechala česká modelka pokřtít obě děti Luise Thomase (3) a Davida Leeho (1). Křest proběhl v Turíně, kde snoubenci žijí. Svatbu se ale rozhodli uspořádat v Praze.

Pravidla italské katolické svatby

● Oba snoubenci musejí být pokřtěni. I sama Alena před třemi lety – do té doby byla ateistka – podstoupila křest, přijímání a biřmování.

● Katolický sňatek je nezrušitelný. Vždy končí až smrtí jednoho z manželů.

● Italské svatby bývají grandiózní, se stovkami hostů. Zvou se i nejvzdálenější příbuzní.

● Na ničem nezáleží víc než na výběru šatů pro nevěsty. I chudší rodiny je vybírají dlouho dopředu a nechávají je šít na zakázku přímo na míru nevěstě.

● Klade se také důraz na výběr kostela – zpravidla to je ten nejhonosnější ve městě. Hostina se zase pořádá na odlehlém místě za městem, většinou na velké zahradě.

● Jak velí stará tradice, nevěsta musí mít před začátkem obřadu zpoždění a nechá na sebe čekat.

● Hostina se skládá z mnoha chodů, mj. i dvou hlavních jídel, a zabere nejvíc času z celého dne. Třeba i pět hodin.



Přečtěte si
pikanteria
16. 6. 2011 • 17:42

nu,když.koukam.na.fotky-Šeredky,tak.at.se.na.me.nikdo.nezlobi.aleija.jsem.mela.lepsi.saty.a.lepsi. učes.Pravda.nemela.jsemItala.a.prisne.katolickeho.asvatbu.v.kostele.Katolici.jsme.svatbu.jsme.meli. na.urade,aby.mohli.vsichni.hosti.a.dite.jsme.meli.az.po.svatbe.nikoliv.dve.a.pred.to.je.tak.uhozene. Je.to.ubozak.a.zlatokopka.nic.moc.i.jako.miss.to.byly.hezci..a.sikovnejsi.Ne,tak.pitome.

pelagie
28. 4. 2011 • 08:24

a že mají dvě děti za svobodna je nepálí??? prostě divní taloši.. já osobvně bych oba dva snoubence ani do kostela nepustila, tam už nemají co dělat ....

defakto
27. 4. 2011 • 21:16

Tak konečně ho ta krůta uhnala !

arne127
27. 4. 2011 • 20:49

prachobyčejná fraška jako ta svtba v Anglii

opportunity
27. 4. 2011 • 18:05

a nevadí jim, že ti dva mají děti bez předcházející svatby? Jděte se vycpat, pokrytci!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.