VIP rodinné trable: Iveta Bartošová kvůli kariéře zanevřela na sestru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

VIP rodinné trable: Iveta Bartošová kvůli kariéře zanevřela na sestru!

Iveta s Ivanou se tváří jako milující sestry, jejich vztah však rozhodně nikdy nebyl idylický... (foto 2008)
Iveta s Ivanou se tváří jako milující sestry, jejich vztah však rozhodně nikdy nebyl idylický... (foto 2008) (Aha! – David Kundrát)

Nescházelo mnoho a českou hudební scénu mohla ovládnout Iveta Bartošová (45) ve dvojím provedení. O kariéru zpěvačky usilovala i její jednovaječná sestra Ivana (45). Iveta se ovšem postarala o to, aby hvězda s iniciály I.B. byla jen jedna!

Ivetu a Ivanu při jednom duetu jen tak neuslyšíme. Při společném zpěvu by totiž mohlo vyjít najevo, že slavnější sestra nemusí být lepší zpěvačkou.

Sestry si nikdy nerozuměly

Přestože jsou sestry Bartošovy dvojčata, už v dětství se ukázalo, že jsou povahově velmi odlišné. Jejich rozdílné postoje se později staly impulsem ke konfliktu, který rozvrátil jejich rodinu. Ivana byla vždycky průbojnější a její přecitlivělá sestra Iveta stála v ústraní.

Sestry nestmelila ani společná školní docházka, v jedné lavici spolu nikdy nezasedly. Stejně tak se bok po boku neobjevily ani v tanečních, kde Ivana údajně nechtěla zůstat ve stínu pozdější popové hvězdy. Iveta má za to, že jí sestra začala šlapat na paty.

„Když jsem odešla v sedmnácti do Prahy, Ivču to táhlo pořád za mnou. Tak dlouho bojovala, až se jí to povedlo,“ zavzpomínala Iveta v knize Odhalená pravda.

Iveta se cítila být ohrožená

Štěstí ale ani na jednu z nich v Praze nečekalo. Iveta se hned v počátku kariéry musela vypořádat s tragickou smrtí svého přítele Petra Sepéšiho. Ve chvíli, kdy by u své sestry měla hledat oporu, došlo k vzájemné hádce.

Obě sestry se totiž měly objevit na jednom pódiu, což Iveta nechtěla za žádnou cenu dopustit. „Ivana mi občas doma pustila nějaký svůj demáč a musím říct, že má opravdu zdravý zpěv. Ze začátku kariéry ji ale Iveta neměla vůbec ráda. Když jsem chtěl, aby byly holky spolu a domluvil jsem jim šňůru koncertů, tak se mohla Iveta zbláznit. Absolutně si postavila hlavu, prý to nepřipadá v úvahu, nebude zpívat,“ prozradil Ivetin první manažer Tomáš Gottlieb.

Spojení Ivety s Ivanou považoval za dobrý nápad i saxofonista Felix Slováček (67). Rázně proti však byl pozdější partner Ivety Bartošové Ladislav Štaidl (56), který nastartoval její sólovou dráhu.

I. Bartošová může být jen jedna

Ivana se navzdory snahám Ivety nakonec stala zpěvačkou. Projevila se jako ta méně konfliktní a vzdala se dokonce příjmení, které si Iveta přivlastnila. Aby předešla hádkám, vystupovala pod uměleckým jménem Viana.

Iveta svou sestru sice v 90. letech pozvala na své turné, ale později ji na jevišti dávala stále menší prostor, aby ji neohrozila. Ivana se raději vydala do zahraničí a usadila se ve Švýcarsku. K jejich výjimečnému setkání došlo na Ivetině koncertě v roce 2008.

Iveta si rozhádala i matku

O tom, že si Iveta příliš nepotrpí na rodinnou atmosféru, svědčí i její vztah k matce Svatavě. Když před dvěma lety slavila 70. narozeniny, Iveta na ni jednoduše zapomněla. Tou dobou totiž dávala přednost svému dnes již bývalému manželovi Jiřímu Pomeje (46). Opět tak ukázala, že když je o ni postaráno, svou rodinu nepotřebuje.



Přečtěte si
dochtorchocholousek
26. 4. 2011 • 19:25

Voni nedouku, opravou na "hvězda s iniciály I.B." to moc nenarovnali. Ráčej se kounout do slovníku, co je to (ta) iniciála, pak to vopravěj na správný tvar "iniciálami" a pak se jdou živit něčím užitečným, když i pro takovoudle bídnou novinařinu nezvládají pravopis.

bobina
26. 4. 2011 • 14:11

Neudělala Bartošová v poslední době žádný prů...ser,tak omeleme bláboly které už nikoho nezajímají,protože je potřeba štvát lidi proti určitým osobám a tak alespoň omíláte každý rok a stále stejné!

dochtorchocholousek
26. 4. 2011 • 12:23

sestra I.P.-B. v době své nedlouhé hudební kariéry používala, pokud si dobře vzpomínám, "umělecké" jméno Viana (nebo že by Vyjana?). Tuším, že právě kvůli těm shodným iniciálám.

dochtorchocholousek
26. 4. 2011 • 12:20

...pod nesmyslným slovním spojením "hvězda z iniciály I. B."?

hejhej
26. 4. 2011 • 12:17

To není první článek v AHA,kde jsou slátiny.Kdo ale slyšet zpívat Ivanu Bartošou,tak mi musí dát za pravdu,že má daleko krásnější hlas i větší rozsah ne Iveta.Iveta vzala svou kariéru útokem přes Štajdlovu postel.Jí nikdy nezaleželo na nikom jiném,jen na sobě.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.