Nemocný Štěpnička oceněn za roli zvrhlíka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nemocný Štěpnička oceněn za roli zvrhlíka!

Nemocný Jiří Štěpnička se těší ze své Thálie.
Nemocný Jiří Štěpnička se těší ze své Thálie. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl)

Thálii za nejlepší Herecký výkon roku 2010 dostal Jiří Štěpnička (63). A to za roli pedofila.

Tak skvěle ztvárnil Štěpnička zvrhlíka Raymonda ve hře Blackbird, že si za to odnesl z Národního divadla cenu Thálie. „Je to o páru, v němž jí bylo dvanáct a jemu – tedy mně – čtyřicet. Pomilovali jsme se, byli jsme do sebe zamilovaní. Chtěli jsme odjet do Amsterdamu, kde je tolerantnější společnost než v Londýně. Ale k tomu kýženému cíli v důsledku fatálních náhod nedošlo.

„Osočili mě z pedofilie a odsoudili na šest let,“ líčí peripetie své postavy Štěpnička, který se shodou okolností v Londýně narodil. „Poté jsem si změnil identitu, abych se mohl vrátit do života. Ta dívenka si mě po šestnácti letech našla, protože objevila mou fotku v novinách. A poté si to vyříkáváme a je to velký souboj,“ popsal Štěpnička.

Radost z ocenění mu kalila jen viróza, která na něj zaútočila. „Chodit ještě zvládám, ale mluvit nemůžu,“ držel se za hrdlo. „Není mi vůbec dobře, trápí mě horečka, ale přišel jsem, protože si Thálií vážím, cena mě moc těší,“ řekl Aha! oceněný herec.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.