Největší skandály Miss: Jak Maláčová Zapletala přelstila… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Největší skandály Miss: Jak Maláčová Zapletala přelstila…

Michaela Maláčová je dnes ředitelkou jediné Miss. Té své.
Michaela Maláčová je dnes ředitelkou jediné Miss. Té své. (David Kundrát, Marek Pátek)

Když Michaela Maláčová-Bakala (39) v roce 1991 přebírala korunku královny krásy, nikoho ani ve snu nenapadlo, že tuto soutěž jednou sama ovládne.

„Za dobu existence soutěže Miss České republiky jsem dostal mnoho nabídek na odkoupení ochranné známky i vlastní soutěže. Dlouhou dobu jsem však necítil potřebu na tyto nabídky reagovat. Až v roce 2004 se to změnilo – měl jsem zdravotní problémy a navíc jsem byl velmi znechucen pornografickou aférou, která se strhla kolem Diany Kobzanové. Poprvé jsem kývl na nabídku převzetí mé firmy i se soutěží Miss. Jedním ze zájemců byl i majitel sítě autobazarů, jakýsi Australan, Anthony Denny. Ten s sebou na jednání přivedl i Michaelu Maláčovou, která dělala autobazaru mluvčí. Při obchodních jednáních a formulování smluv jsem musel Anthonymu Dennymu a Michaele Maláčové nechat nahlédnout do missí kuchyně,“ popsal Miloš Zapletal začátek konce Miss ČR ve své knize »20 let s Miss aneb Říkali mi prezidente...«.

Jenže Maláčová s panem Dennym nakonec z koupi soutěže krátce před podpisem smluv vycouvali, zúročili pouze kontakty a konw-how a v roce 2005 už si Michaela uspořádala první ročník svého »trucpodniku« Česká Miss. Tím vyhlásila Zapletalovi válku. Na odpověď ze strany Miss ČR ale nemusela čekat dlouho, Zapletal ji okamžitě žaloval za nekalou soutěž a po soudu chtěl, aby ji zakázal používat název Česká Miss. Soud však prohrál.

V roce 2005 se tak diváci dočkali hned dvojité dávky ženské krásky. Zatímco titul Miss ČR získala Lucie Králová, první Českou Miss se stala Kateřina Smejkalová. Po tomto úspěchu šla Maláčová tvrdě za svým cílem. Pomohly jí v tom ovšem i nešťastné události, které Miss ČR provázely – záhadné zmizení jejího nového majitele Jana Moťovského, nebo následný prodej developerské společnosti.

Krize v soutěži nakonec vyvrcholila v to, že se majitelé soutěže, tedy developerská společnost, rozhodli spojit s Českou Miss a Maláčová tedy stanula v čele obou soutěží. Tehdejšího ředitele soutěže a režiséra Jiřího Adamce okamžitě vyhodila, stejně jako odborného poradce Zapletala a o prezidentce Miss ČR Táně Kuchařové řekla, že se spolupráci nebrání. Nakonec ale nikdy k žádné nedošlo a nedošlo už ani k volbě další Miss ČR, Miss se spojila definitivně jen do jedné soutěže Česká Miss.

Za úspěchem Michaely Maláčové nestojí jen její ctižádost, ale také vlivný manžel, uhlobaron Zdeněk Bakala (50), kterého magazín Forbes řadí mezi tisícovku nejbohatších lidí celého světa. Maláčová se za něj nedávno vdala a přijala jeho příjmení Bakala a dala tak najevo své mezinárodní ambice.

Podívejte se, jak šel čas s Michaelou Maláčovou.



Přečtěte si
opportunity
28. 3. 2011 • 23:14

Fuj.

jentak2011
28. 3. 2011 • 19:15

jentak2011
28. 3. 2011 • 16:33

Tak už to opravili

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.