Policejní zásah: Politik »vařil« drogy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Policejní zásah: Politik »vařil« drogy!

U Müllera doma zasahovalo policejní komando.
U Müllera doma zasahovalo policejní komando. (pro Aha! – Policie ČR)

V policejních klepetech skončil v pondělí zastupitel Prahy 9 Petr Müller (41, ČSSD). Zásahová jednotka ho zadržela společně s dalšími jedenácti lidmi podezřelými z nedovolené výroby a držení drog a z krádeží.

V jeho bytě policisté našli i varnu pervitinu. Müller a jeho kumpáni měli vyrobit až 750 dávek tvrdé drogy. „Od roku 2008 do současnosti gang vyrobil a distribuoval drogy za téměř 1,5 milionu korun. Navíc krádežemi dodávek způsobil škodu zatím za zhruba jeden milion korun,“ řekl Aha! mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Obviněným hrozí až deset let vězení. Policie zadržela celkem osmnáct osob ve věku od 23 do 66 let. „Šest lidí ale bylo v bytech na návštěvě. Dva z nich však byli v policejním pátrání, po jednom pátrá dokonce Interpol,“ dodal Hulan.

Müller zasedal v bezpečnostní komisi a měl na starosti také sport a kulturu. „Nikdy jsem ho nepotkal a vůbec nevím, kdo to je. Na Praze 9 jsou z toho všichni naprosto paf a na krajské úrovni jsme toho názoru, že by se měl funkce vzdát, a to nejlépe už do zítřka,“ řekl Aha! pražský radní Petr Dolínek (ČSSD).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.