Jan Kanyza (63) v šoku: Padělali jeho obraz! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jan Kanyza (63) v šoku: Padělali jeho obraz!

Jan Kanyza umí kromě hraní i malovat.
Jan Kanyza umí kromě hraní i malovat. (TV Nova)

Jan Kanyza (63) se stal obětí podvodu! Neni jen hercem ale i nadaným malířem.

A teď náhodou objevil, jak jedna pardubická galerie nabízí falzum jeho obrazu Boží znamení.

A požaduje za něj 85 tisíc korun. Jenže: „Jedná se o podvrh. Originál obrazu je totiž v soukromé sbírce ve Francii,“ řekl deníku Aha! Kanyza s tím, že podal trestní oznámení. Celou věc nyní prošetřuje policie, viníkovi hrozí až 3 roky vězení.

Jan Kanyza není »pouze« oblíbeným hercem, ale také uznávaným malířem. A to natolik, že se stejně jako Kristian Kodet (63) a mnoho dalších dostal do hledáčků padělatelů.

„Objevil jsem na internetových stránkách galerie v Pardubicích, že nabízí falzum mého obrazu Boží znamení. Originál obrazu je ale v soukromé sbírce ve Francii,“ prozradil deníku Aha! Kanyza. „Ta galerie je v tom ale nevinně, jak jsem se od policie dozvěděl. Podal jsem tedy trestní oznámení na neznámého pachatele,“ dodává herec a nadaný malíř, který doufá, že tak nebude poškozena jeho umělecká reputace.

„Děje se to ve velkém, je to až hanebnost. Cítím se poškozen, jelikož se jedná o zcela nekvalitní podvrh,“ říká Kanyza s tím, že začal pozorně sledovat trh s uměním, zda se na některých místech neobjevují padělky jeho dalších obrazů. O spolupráci požádal také některé vybrané galerie, zastupující jeho tvorbu v Česku.



Přečtěte si
dzery44
11. 2. 2011 • 08:31

S toho se vykecal.

guppy
10. 2. 2011 • 17:08

Kvůli této zprávě asi nebudu týden spát. Spíš ho vedu jako "spolupracovníka" než jako malíře....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.