Slavný Gottland se rozpadá! Je to ruina! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Slavný Gottland se rozpadá! Je to ruina!

Kde jsou ty doby, kdy byl Gottland pýchou.
Kde jsou ty doby, kdy byl Gottland pýchou. (Aha! – Marek Pátek)

Vlhké zdi, padající omítka a možná i plíseň.

Na někdejší muzeum Karla Gotta (71), které mělo být chloubou a poctou slavnému zpěvákovi, je dnes velmi smutný pohled. Nikdo se totiž o něj nestará, a tak se budova pomalu rozpadá...

Vila, která patří pohřešovanému podnikateli Janu Moťovskému (41), jenž zmizel v létě 2008 během cesty do francouzské Nice, dál neutěšeně chátrá. Samotnému Gottovi je už osud bývalého muzea a jeho někdejšího bydliště lhostejný.

„Nemůže mi být líto něčeho, co už neexistuje,“ nechal se slyšet Mistr na adresu Gottlandu, který skončil v únoru 2009, kdy jej Moťovského manželka Kateřina (31) kvůli finanční ztrátě nechala uzavřít. Od té doby zeje dům prázdnotou a nikdo se o něj nestará.

„Ta vila už není, co bývala. Je smutné se na to dívat. Těch 22 milionů za ni nikdo nedá. Kdo ji koupí, bude muset pár milionů investovat, aby ji dal zase do kupy,“ míní jeden ze sousedů.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.