Syn Martiny Gavriely Antonio: Ve škole ho trápí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Syn Martiny Gavriely Antonio: Ve škole ho trápí!

Martina Gavriely s devítiletou Jessicou a sedmiletým Antoniem.
Martina Gavriely s devítiletou Jessicou a sedmiletým Antoniem. (hermína)

Syn moderátorky Martiny Gavriely Antonio trpí hyperaktivitou a poruchou osobnosti. Namísto pochopení a pomoci mu ale ve škole nadávají, že je líný!

České základní školy pochopením k dětem s poruchami učení neoplývají. Své o tom ví i Martina Gavriely. Její sedmiletý Antonio totiž trpí hyperaktivitou a poruchou pozornosti, a tak by potřeboval mít ve škole svého osobního asistenta, který by mu s látkou pomáhal.

Jenže to je pro základní školu, kam chlapec chodí, problém. „Učitelé osobního asistenta neradi vidí, protože ho vnímají jako konkurenci,“ postěžovala si Gavriely v časopisu Pestrý svět.

Sama ale nedokáže se synem mezery v učivu dohnat. „Tonny hodně marodil, takže doháníme učivo, ale je to strašně těžké. Žáci už umí spoustu písmenek a Antonio jen šest. Paní učitelka to ale není schopna akceptovat,“ dodává starostlivá máma Martina.




Přečtěte si
ivoadler
8. 3. 2011 • 14:03

Poruchou osobnosti netrpí jenom syn, ale i maminka. U maminky je to přehnaná ambicióznost, která neodpovídá jejím schopnostem.

blastr
21. 2. 2011 • 22:30

Moje dcera má také poruchu soustředění, ale jediné co pomůže je, se s dítětem učit a dělat úkoly navíc. Obvzlášť ty úplný základy M a ČJ. Ano, je to časově hodně náročné, ale mám zkušenost, že učitelé ocení snahu ze strany rodičů. Ještě k tomu titulku, většina žáků navštěvujích školu má pocit, že je učitelé trápí a nás (jak si ještě vybavuju) taky trápili.

winterfreshka
25. 1. 2011 • 12:27

Obě děcka mi příjdou jako 2 dívky

haf1
25. 1. 2011 • 11:24

Předpokládám, že pracovně vytížená maminka má vedle partnera jistě i další osoby, které se o děti starají v době její nepřítomnosti. Opakování školní látky a pomoc při doučování přeci nemusí ležet jen na mámě, jsou tu různé možnosti!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.