Ministr Drobil si nadrobil... PADÁKA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ministr Drobil si nadrobil... PADÁKA!

Pavel Drobil
Pavel Drobil (ČTK – Michal Kamaryt)

Za 156 dní ve funkci si vydělal skoro 600 tisíc korun, teď je na dlažbě! Ministr životního prostředí Pavel Drobil (ODS) včera oznámil, že rezignuje na funkci kvůli údajné manipulaci zakázek ve Státním fondu životního prostředí. Než odejde, chce ale ještě na ministerstvu »uklidit«.

Drobil se sice rozhodl pro rezignaci, vinu ale popírá. Přiznává jen manažerské pochybení. „Jsem přesvědčen, že co se týče mé osoby, k žádnému jinému než personálnímu pochybení ve výběru některých mých spolupracovníků nedošlo. Rozhodl jsem se žádným způsobem nedovolit zneužití této mediální kauzy k diskreditaci vlády premiéra Petra Nečase,“ uvedl Drobil ve veřejném prohlášení.

Drobila přitom nedávno pochválil prezident Václav Klaus (69), když řekl, že v jeho osobě se na ministerstvo vrátil rozum. Za Drobilem stojí i premiér Nečas (ODS) „Má moji důvěru. Považuji ho za slušného a poctivého člověka. Poté, co vyvrátí všechna mediální nařčení, jednoznačně s ním jako předseda vlády nadále počítám,“ podržel kolegu premiér.

Než ale Drobil skončí, chce ještě svůj dvorek »uklidit«. „Nechci připustit, aby lidé, kteří nahrávají spolupracovníky nebo vyprávějí pohádky o údajných úkolech od ministra, mohli dále v tomto resortu pracovat,“ dodal.

Proč Drobil skončil?

Ministrův poradce Martin Knetig a náměstek šéfa Státního fondu životního prostředí Dušan Fibingr měli údajně chtít po předsedovi fondu Liboru Michálkovi, aby veřejné zakázky zadával předem vybraným firmám – a ty z nich pak měly odvádět »desátky«. Získané peníze měly sloužit na financování další ministrovy politické kariéry. Michálek si měl rozhovory zaznamenávat a Drobil na něj měl údajně tlačit, aby je zničil.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.