Podivný chovatel! - V pokoji má 200 hadů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Podivný chovatel! - V pokoji má 200 hadů!

Karel Zavadil s jedním ze svých miláčků.
Karel Zavadil s jedním ze svých miláčků. (pro Aha!: Michal VLČEK)

VESELÍ NAD MORAVOU – V jednopokojovém bytě ve Veselí nad Moravou žije hadí muž Karel Zavadil (37)! Chová až dvě stovky hadů, několik ještěrů a pavouků. Dokonce kvůli tomu ani nemá nábytek!

„Zvířata miluji odmalička. Před několika lety jsem si pořídil prvního hada. Pak jsem svoji sbírku rozšiřoval, až jich mám stovky,“ řekl chovatel hadů Karel Zavadil.

Hadi jsou u něj doma skoro všude. Žádný nábytek v bytě pana Karla neuvidíte, jen samá terária. V nich jsou jak neškodní plazi, tak ti jedovatí a nebezpeční.

„Největší jsem měl skoro pětimetrovou krajtu. Teď mám hady tak okolo tří metrů. Jsou to například chřestýši, krajty, rohové zmije,“ pochlubil se chovatel. Kým se ale chlubí nejraději, je velká kobra. Ta často bývá podrážděná a i sám chovatel k ním musí přistupovat s velkou opatrností.

Nadšení pana Karla ovšem příliš nesdílejí jeho sousedé. Ti si sice za ta léta už na takové spoluobyvatele domu zvykli, strach ale mají neustále. „Ze začátku jsem se dokonce chtěla přestěhovat. Měla jsem strach, že otevřu dveře a narazím na hada. Teď už jsem se uklidnila, i tak ale člověk nikdy neví,“ uvedla sousedka.

Někteří lidé dokonce hady vyhledávají a k panu Karlovi ze zvědavosti chodí na návštěvy.

Jediné štěstí je, že všichni plazi jsou zavření v teráriích. Někdy ovšem i profesionál udělá chybu, a hadi mu jednoduše utečou. „Neměl bych to zveřejňovat, ale kdysi se mi to stalo. Jeden mi utekl. Naštěstí se hned zase objevil. Teď se snažím dělat všechno pro to, aby se podobná situace nikdy neopakovala,“ dodal chovatel hadů z Veselí.

7.9.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.