Nejhloupější odtahovka světa! Nakládané auto se utrhlo a spadlo přímo na střechu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nejhloupější odtahovka světa! Nakládané auto se utrhlo a spadlo přímo na střechu!

Auto se zřítilo na střechu.
Auto se zřítilo na střechu. (TV Prima)

V šoku zůstal v úterý stát majitel auta z pražského Žižkova. Zaparkoval na místě pro rezidenty a městská policie nechala jeho volvo odtáhnout. Jenže vůz se z ramena vozu odtahové služby uvolnil a zřítil se na střechu.

Místo drobné lapálie v podobě zaplacení pokuty bude teď muset majitel vozu řešit, zda nějaký servis vůbec dokáže auto opravit.

Majitel odtahové služby Josef Semerád hází odpovědnost za zničený vůz na městskou policii. „Náš člověk tam byl jen jako pracovník, který vykonává povely strážníků,“ řekl Semerád TV Prima. Ve výšce několika metrů se uvolnilo jedno kolo, volvo se vysmeklo, převrátilo a zřítilo na zem. Na vině však podle svědků mohlo být špatné upevnění volva na ramenu odtahového vozu, a o to se starají právě pracovníci odtahovky. Pokud by to vyšetřování prokázalo, aspirovala by tato společnost na titul »nejhloupější odtahovka světa«.

„Vůbec netuším, co bude. Byli tady policajti a řekli mi jen, že se mám zítra dostavit pro jednací číslo. V podstatě mi ani neřekli, jestli to auto někdo odtáhne,“ zoufal si majitel vozu.

Odtahové společnosti jsou vůči takovým situacím pojištěny, a to až do výše několika desítek milionů. Veškeré opravy by tak měla uhradit pojišťovna. „Majitel vozu se musí obrátit na Správu služeb hlavního města, tam mu poradí, jak postupovat,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Přikrylová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.