Policie: Renč lhal, auto řídil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Policie: Renč lhal, auto řídil!

Renč našim fotoreportérům 17. srpna prostředníčkem ukázal, co si o věci myslí...
Renč našim fotoreportérům 17. srpna prostředníčkem ukázal, co si o věci myslí...  (Aha! – Marek Pátek, Martin Hykl)

Režisér Filip Renč (45), který minulé úterý v Praze-Hloubětíně v den svých pětačtyřicátin boural, od nehody ujel, odmítl dechovou zkoušku a odběr krve, podle policie lhal, když tvrdil, že vůz neřídil! „Dokud se celý případ nevyřeší, nebudu se k tomu vyjadřovat. Je to soukromá věc mé firmy,“ řekl včera deníku Aha! Renč.

Jelikož slavný režisér se slovy »Já jsem neřídil« odmítl dechovou zkoušku i odběr krve, neprokázalo se podezření, že před jízdou pil alkohol. Ačkoliv tedy Renč lhal a policie nyní ví, že vozidlo řídil on, nejedná se o trestný čin, nýbrž jen o přestupek. Nyní mu tak hrozí zákaz řízení až na dva roky a pokuta padesát tisíc korun, zápis v trestním rejstříku ale mít nebude.

„Pokud agentura přijde s tím, že by na kampaň »Nemyslíš, zaplatíš« chtěla pana Renče, budeme s tím mít problém,“ řekl televizi Prima mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.