Jiří Paroubek: Jsem papaláš a kolotočář! A může za to Langer! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jiří Paroubek: Jsem papaláš a kolotočář! A může za to Langer!

Političtí kohouti Paroubek a Langer si spolu na pivo asi hned tak nezajdou.
Političtí kohouti Paroubek a Langer si spolu na pivo asi hned tak nezajdou. (ČTK)

Ani práce na dvou knihách a budoucí kariérní plány expremiéra a poslance Jiřího Paroubka nevytěžují. K aktuálnímu dění se totiž od odstoupení z čela ČSSD v jednom kuse vyjadřuje na internetové sociální síti Facebook. Včera tam zveřejnil dopis mladým voličům, v němž jim spílá za vajíčkovou sprchu z května minulého roku.

„Paroubek je papaláš a kolotočář a vlastně horší než komunista (a možná o hodně rafinovanější). A sociální demokracie je něco podobného jako normalizační komunistická strana,“ popisuje Paroubek ironicky dojem, který z něho mají mladí lidé.

Někdejšímu volebnímu manažerovi ODS a exministrovi Ivanu Langrovi navíc vyčítá, že za vrhání vajíček může právě on. „Pan Langer a PR agentury s ním spolupracující vašeho neutuchajícího entusiasmu a zápalu pro věc svobody, demokracie a modernity prostě jen trochu využili pro svou věc,“ adresoval Jirka mladým.

A co na to Langer? „Děkuji Jiřímu Paroubkovi za ocenění mé práce a říkám ano, v tomto má naprostou pravdu. Byla to součást naší strategie vysvětlit potenciálním voličům ČSSD, že Jiří Paroubek není ten, koho by měli volit,“ uvedl pro Aha! se smíchem.

Jirkův internetový »deníček«

Od té doby, co se Jirka vzdal »socanského« stolce, snaží se do popředí zájmu dostat prostřednictvím internetu. A občas to je hodno nějakého komediálního pořadu. Podívejte se sami!

  • 28. července
    „Očekávám některá úsporná opatře-ní na ministerstvech. Například to, že si úředníci budou nosit toaletní papír z domova.“
  • 10. srpna
    „Co se týče korupce, je pan Kalousek opravdu takovou typickou reformní želvičkou...“
  • 16. srpna
    „Jak už jsem řekl, jsem zodpovědný za výbuch sopky na Islandu. A když k němu došlo, seděl jsem doma a radoval jsem se, že je v Evropě zakázána letecká doprava.“
  • 23. srpna
    „Svou zcela nevhodnou kandidaturu do vedení ČSSD vyhlásil tento dobrý muž se špatnou hlavou (Jaroslav Foldyna) zřejmě mezi dvěma dávkami lexaurinu.“
Mediální experti - Paroubek si dělá reklamu!

Ať jsou Paroubkovy záměry jakékoliv, podle odborníků na média nejde o šílené žvanění, ale o cílenou reklamu. „Jde nejspíš o to, aby Paroubkovo jméno nezapadlo. Čím více emocí, i těch negativních, bude mezi lidmi budit, tím snadněji pak prodá své knížky,“ myslí si expert Evžen Skřivánek.

I Jakub Macek z Masarykovy univerzity si myslí, že Jirka prostě oslovuje cílovou skupinu: „Ti, kteří s Paroubkem souznějí, budou jeho slova vnímat jako potvrzení svého postoje. Naopak ti, kteří se vůči němu staví do opozice, v tom budou číst nadřazenost a aroganci.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.