Začíná letní čas. Připraví nás o sex! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Začíná letní čas. Připraví nás o sex!

Změna času nás připraví o sex. Jak se dostaneme do postele, usneme.
Změna času nás připraví o sex. Jak se dostaneme do postele, usneme.

PRAHA – Už nám zase zkrátí noc o hodinu! Ještě ani pořádně nezačalo jaro, a dnes v noci se mění zimní čas na letní... Ve dvě hodiny si musíme přesunout ručičku na budíku o hodinu napřed.

Už nám zase zkrátí noc o hodinu! Ještě ani pořádně nezačalo jaro, a dnes v noci se mění zimní čas na letní... Ve dvě hodiny si musíme přesunout ručičku na budíku o hodinu napřed. Po zimě už beztak vyčerpaný a unavený lidský organismus dostane další »ťafku«, nevyspíme se! To ale není všechno! Změna času nás připraví i o nejkrásnější chvíle v životě. Nebudeme mít chuť na sex!

✔ Trpět budou i psi
✔ Zpozdí se vlaky
✔ Za jízdy nemusíme svítit
✔ Krávy přestávají dojit

„Jestli patříte mezi skřivany a nejraději máte mazlení s partnerem po ránu, můžete si být jisti, že nejméně týden až čtrnáct dní si sexu moc neužijete,“ tvrdí německý sexuolog Johan Behaim. Tak dlouho může totiž trvat citlivým lidem, než se ze změny času vzpamatují. Ráno na něj prý po změně času není chuť a večer člověk padne do postele a hned usne.
Kromě velké únavy a usínání po ránu v práci a ve škole snad větší problémy podle českých odborníků mít nebudeme. „Hodina zas takový problém není,“ říká psycholog Jan Novák.
Aha! zjistilo, že si asi posun času nejvíc »užijí« majitelé psů, kteří odcházejí ráno do práce ve stejnou dobu a jejich zvířecí miláčci jsou naučeni na pravidelné venčení. „Pokud chodí pejsek ráno ven pokaždé ve stejný čas, může se stát, že občas po návratu domů objevíte v bytě loužičku. Majitelé by je ale určitě neměli trestat, nemohou za to,“ upozorňuje veterinář Milan Dudek s tím, že ostatním zvířatům je změna času fuk… Zemědělci ale varují, že posunutí doby krmení poznají i krávy. V prvním týdnu většinou nadojí méně mléka.
Přechod na letní čas se dotkne železniční dopravy. Noční vlaky vyjedou s hodinovým zpožděním. „Během jízdy se může snížit,“ upozorňuje mluvčí Českých drah Aleš Ondrůj.
Pískat si tak můžou začít snad jen řidiči škudlilové. Od neděle už podle zákona nemusejí svítit a budou tak moct začít šetřit žárovky…

Hodina ráno je znát

Než se tělo se změnou času vyrovná, člověk ráno nestihne:
■ Dát si kafe
■ Nasnídat se
■ Přečíst si noviny
■ Ženy se namalovat a vyfoukat vlasy
■ Kouknout na televizní zprávy


Autor: Tomáš LAMBERSKÝ
Foto: profimedia.cz

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.