VIDEO Babica znovu útočí na Pohlreicha: Ve svém podniku lidi okrádá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

VIDEO Babica znovu útočí na Pohlreicha: Ve svém podniku lidi okrádá!

Fotografie
Fotografie (internal)

Nesmiřitelní soupeři. To jsou kuchaři konkurenčních televizí Nova a Prima – Jiří Babica a Zdeněk Pohlreich. Zatímco ostřejší Pohlreich kritizuje nováckého kolegu za přílišnou lidovost, Babica vyčítá hlavnímu aktérovi pořadu »Ano, šéfe« přemrštěné ceny v restauraci.

Televizní kuchaři rozdělili společnost na dva tábory. Jeden sympatizuje s Jiřím Babicou, jehož pořad se snaží co nejvíc přiblížit »obyčejným« lidem a zcela běžným jídlům, zatímco na druhé straně barikády jsou příznivci ostrého kuchaře Zdeňka Pohlreicha, který pohrdá benevolentním přístupem k dodržování receptů, zakládá si na profesionálním přístupu, jídlech jako z prvotřídních restaurací, ale také na aroganci a vulgaritách.

Spojuje je jen to, že si ani jeden nenechají ujít příležitost na toho druhého zaútočit v médiích. Naposledy jme byli svědky videa, v němž Pohlreich parodoval Babicovy rady. „Když nemáte citrón, dejte tam limetu. A když nemáte limetu, nedávejte tam nic,“ pitvořil se drsný kuchař. Ačkoliv se dočkal nějaké té reakce z Babicovy strany, teď teprve pocítil pravý protiúder.

„Když jdu kolem Imperialu (restaurace, kde je šéfkuchařem Zděněk Pohlreich – pozn. red.) k holiči a vidím špagety agio olio za 85 korun v poledním menu, tak si říkám, že to je největší podvod. Celkový náklad na jídlo je asi koruna devadesát. Nic tam není, jen olivový olej, česnek a špagety,“ říká bez okolků Babica v magazínu MF Dnes a nenechává nit suchou ani na vyhlášeném Pražském kulinářském institutu. „Ona je to trošku taková mafie, ti lidé kopem Pražského kulinářského institutu, kam přijdete a oni vám za deset tisíc ukážou, jak se dělá menu. Zvou si tam kuchaře z pětihvězdičkových hotelů, kteří se drží navzájem. My jsme jiní, taky kuchaři, ale vaříme pro domácnost,“ dokazuje, že není milovníkem drahých restaurací. „Hezky to nazdobí, ale odcházím hladový,“ uzavírá tento »kuchař obyčejného lidu«.

Zdeněk Pohlreich

ČTĚTE TAKÉ

Věčné spory kulinářských rivalů Pohlreicha a Babici: První setkání tváří v tvář! Místo zášti zbabělost!

TýTý 2009: Šíp vsadil na aroganci

Televizní kuchaři Jiří Babica a Zdeněk Pohlreich - Ta válka pokračuje!

Zdeněk Pohlreich a jeho Ano, šéfe!: Uráží Babicu z Novy!

Bývalý šéf kuchaře z Novy: Babica? Lhář, flink a pijan!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.