Nově narozený oslík: Nejsem hloupý! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nově narozený oslík: Nejsem hloupý!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (pro Aha!: Lena PITNEROVÁ)

LIBEREC – V liberecké zoo se narodil malý oslík somálský. Syn Arese a Seily, zkušené zakladatelky stáda oslů somálských v liberecké zoo, je letos druhým přírůstkem tohoto druhu v zahradě a stále čeká na své jméno.

V liberecké zoo se narodil malý oslík somálský. Syn Arese a Seily, zkušené zakladatelky stáda oslů somálských v liberecké zoo, je letos druhým přírůstkem tohoto druhu v zahradě a stále čeká na své jméno.

Tamní desetičlenné stádo čítá v současnosti tři samce a sedm samic. A podle ošetřovatelů rozhodně nejde o hloupá zvířata, jak se tvrdí. Oslové bývají sice tvrdohlaví, ale nikoliv omezení. Právě to, že si občas postaví hlavu a slepě neposlouchají povely člověka, je podle ošetřovatelů těchto ušatých kopytníků spíše známka toho, že používají vlastní mozek a nejsou bezduchými otroky člověka. „Když ale chtějí, naučí se spoustu kousků stejně jako kůň. Mohou vystupovat v cirkuse a vykonávat i těžkou práci,“ tvrdí ošetřovatelé.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.