Nevzdělaní SuperStáři - Většina nechala školy a utekla, Bendig je v 16 ještě na základce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nevzdělaní SuperStáři - Většina nechala školy a utekla, Bendig je v 16 ještě na základce!

SuperStáry škola nezajímá. Zpívají a o budoucnost se nezajímají.
SuperStáry škola nezajímá. Zpívají a o budoucnost se nezajímají. (Velká Disney superhra, Marek pátek, Martin Hykl, David Kundrát, ČTK, Petr Novotný)

Valná většina finalistů Česko-Slovenské SuperStar nepovažuje školu za nutnou, a tak z ní téměř všichni utekli a vsadili na vrtkavou kariéru v showbyznysu. Mnoho z nich proto bude mít problém se dopracovat jen k maturitě.

Myslíte si, že mít středoškolské vzdělání s maturitou je naprostý základ? Pak se asi mýlíte. Jak jsme zjistili, takoví SuperStáři se o vzdělání příliš nestarají a upřednostňují pěveckou kariéru, která ale může, jak to tak bývá u rychlokvašek showbyznysu, rychle skončit.

Šmajda a Chodúr: Školu doděláme v důchodu

Takový Miro Šmajda (21) například zanechal studia architektury a hned tak se k nim vrátit nechce. „Až budu v důchodovém věku a nebudu mít co dělat, tak školu dodělám,” říká sebevědomě. Se školou se rozloučil i samotný vítěz SuperStar Martin Chodúr (20). Na konzervatoři, kde studoval hru na klarinet mu přitom zbýval dokončit jen rok. „Dokončím ho později,“ mávnul vítěz rukou.

Cristovao školu nechal, Bendig ještě nedodělal ani základku

Bez akademického titulu zůstane asi i Ben Cristovao (23). Že na školu kašle mu prý schvalují i jeho rodiče. „Podporují mě ve zpívání a v tancování, takže chápou, že na školu už nezbývá čas,“ říká. A v případě jeho kolegy Jana Bendiga je vzdělávací proces katastrofa úplná. Přestože mu je šestnáct, ještě nemá hotovou základní školu. Důvodem je prý to, že v době, kdy bydlel spolu s rodinou v Anglii do školy nechodil vůbec, a tak si je musí po příjezdu dodělat. Několikrát už se ale v různých online rozhovorech a chatech všichni přesvědčili o tom, že znalost češtiny je u zpěváka nulová.

Za Bagárové maturitu rodiče zaplatí

Tak tak zvládla s individuálním plánem získat základní vzdělání i Monika Bagárová (16). Tu však rodiče zahálet bez školy nenechávají a rozhodli se pojistit studium penězi. „Jdu na soukromou konzervatoř v Brně, kde se budu věnovat zpěvu. Naši chtějí, abych měla alespoň tu maturitu,“ říká zpěvačka narovinu. Bagárovi bude stát prý každý půl rok 70 tisíc korun.

Konvičková neumí anglicky

Horko těžko se snaží dopracovat přes individuální studijní plán k maturitě na Střední škole hotelové a obchodně podnikatelské v Českém Těšíně i Markéta Konvičková (16). Má ale tak velké mezery v angličtině, že podle všeho brzo odjede na studijní pobyt do USA, kde by měla znalosti trochu dohnat. Na studium v Česku nemá čas, momentálně totiž soustředí všechny své síly na propagaci svého nového alba, během níž objíždí různé akce. Dokonce musela i pod vodu, když lovila s potápěči u Smíchovské pláže poklad v rámci Velké Disney superhry, nebo si vyzkoušela jaké to je být servírkou. Bez maturity bude tyto znalosti potřebovat.

Stará: Škole se vyhýbám

Dominika Stará (16) školu obchází velkým obloukem. Od té doby, co se ocitla ve finále Česko-Slovenské SuperStar si stěžuje, že jí ve škole začali šikanovat. Spolužáci jí prý záviděli nejen úspěch, ale i privilegia, která se s účastí v show nesla ruku v ruce. Rodiče jí proto vyjednali individuální studijní plán. Jak ho ale plní, to je ve hvězdách.

ČTĚTE TAKÉ:

Jan Bendig: V šestnácti opouští rodiče!

SuperStar Bendig: Načapali jsme ho! Je mu patnáct a už má auto! Bude řídit i bez řidičáku?

»Ukřivděná SuperStar« Markéta Konvičková rozjela kariéru přes chlapy

SuperStar Bagárová: Maturita za půl milionu!

VIDEO Chodúr staví kariéru na hitu ze Superstar?!

Gott »neuznává« SuperStar Chodúra

Ben Cristovao ze SuperStar - Má klip za statisíce!

Ben Cristovao ze SuperStar: Začíná hrát v Ordinaci!

Dominika Stará ze SuperStar: Brousí si zuby na Mareše!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.