Lázeňská kuriozita: Na kostelemají 22 čápů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Lázeňská kuriozita: Na kostelemají 22 čápů

Celkem 22 čápů na jednom kostele
Celkem 22 čápů na jednom kostele (pro Aha!: Jaroslav KNETL)

LÁZNĚ BOHDANEČ – Celkem 22 čápů na jednom kostele! Tak takhle unikátní výhled na kostelní střechu teď mají obyvatelé Lázní Bohdaneč. Čápům se tu evidentně líbí, a tak fotografům doslova pózují. Vždy zhruba od sedmé hodiny večerní až do časného rána.

„Je to neuvěřitelné, fotím i s bleskem, a jim to vůbec nevadí. Oni snad z toho mají radost, že si je takhle zvěčňuju,“ hýří radostí pan Mráček, který si nenechal čapí návštěvu ve městě ujít. „To je fantastické, jsou tu malá čápata i čapí dospěláci, to jsem za celý svůj život neviděla, a to mi je už 75 let,“ sděluje nám Marie Dostálová z Lomnice, která je v Bohdanči na dvoudenní návštěvě u kamarádky. „Už několik let toužíme po miminku, tak doufáme, že tahle čapí invaze nám nějakýho cvrčka nadělí,“ přeje si mladá blondýnka, která se po celou dobu tiskne ke svému manželovi.

Z čapí návštěvy jsou nadšeni i pracovníci místní radnice. Podle nich je to znamení, že je ve městě opravdu klid k odpočinku: „V léčebných lázních u nás každoročně hnízdí čapí pár. 22 čápů pohromadě jsme tu ale ještě neměli,“ říká Lenka Štolovská, mluvčí Městského úřadu Lázně Bohdaneč. Podle ornitologů zůstali čápi v lázeňském městě několik dní zřejmě kvůli tomu, že jim nepřálo počasí a neměli k letu příznivé podmínky.

18.8.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.