Novinka v zoo: Ke vstupence videokamera | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Novinka v zoo: Ke vstupence videokamera

Orangutanka Dona je nejčastějším objektem fi lmování návštěvníků zoo ve Dvoře Králové.
Orangutanka Dona je nejčastějším objektem fi lmování návštěvníků zoo ve Dvoře Králové. (pro Aha!: Dana HOLEČKOVÁ)

DVŮR KRÁLOVÉ – Zoologická zahrada ve Dvoře Králové láká turisty na novou atrakci. Rodiny s dětmi si mohou vypůjčit v areálu videokameru a natáčet nejen zvířátka, ale i sebe. Kameru si zájemci zapůjčí na místě, kde na ně čeká i instruktor, který jim ochotně s natáčením poradí.

Lidé jsou z této akce, která platí ještě další dva pátky a víkendy, úplně nadšeni. „Nejdřív jsem si myslela, že jde o nějaký fígl, jak z turistů vylákat peníze. Pak jsme se ale dozvěděli, že kamera je v ceně vstupenky, a to nás potěšilo,“ říká Dana Bláhová z Pardubic.

„Nejčastěji natáčeným zvířetem je samice orangutana Dona, která přes sklo ťuká na návštěvníky a dožaduje se prohlédnutí kabelky,“ směje se mluvčí královédvorské zoo Jana Myslivečková. Po prohlídce návštěvníci zadarmo dostanou záznam ve formátu DVD. Pokud se tato atrakce osvědčí, vedení zoo počítá s dalším pokračováním v nejbližších měsících. Kamery v zoo už s velkými úspěchy nabídla svým turistům i pražská zoologická zahrada.


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.