Přítel Krainové je příbuzný Gustáva Husáka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Přítel Krainové je příbuzný Gustáva Husáka!

Simona Krainová klofl a prasynovce posledního komunistického prezidenta!
Simona Krainová klofl a prasynovce posledního komunistického prezidenta! (Playboy – Bronislav Šimončík, Aha! – David Kundrát, ara)

Nový přítel modelky Simony Krainové (37) pochází z ještě prominentnější rodiny, než se zprvu zdálo! Jenže tímhle příbuzenstvím se vůbec nechlubí! Karel Vágner (34) mladší je nejen synem známého českého hudebníka Karla Vágnera (67), ale přes svou slovenskou maminku i prasynovcem posledního komunistického prezidenta Gustáva Husáka (†78)!

Skladatel Karel Vágner má svého nejstaršího syna Karla se Slovenkou Želmírou, tehdy studentkou bratislavské filozofické fakulty pocházející ze Spišské Nové Vsi. Želmíra, která se pokoušela prosadit i ve zpěvu, se s Karlem seznámila na jednom hudebním festivalu a v roce 1975 měli svatbu, po níž se narodil Karel mladší. Později Želmíra odešla do Anglie učit češtinu a slovenštinu a její manželství s Vágnerem se rozpadlo. Pro zajímavost – jejím druhým manželem se stal gynekolog, který Karla mladšího přivedl na svět.

Gustáva Husáka do rodiny přivedla sestra Želmíry Ria, která se vdala za Husákova syna Jána. Tehdy pracoval jako tajemník socialistického svazu mládeže, později byl velvyslancem Československa ve Finsku a v Jugoslávii. Jejich syn – bratranec Karla mladšího – dnes vlastní v centru Bratislavy kubánskou restauraci a čtyřhvězdičkový hotel. Sám Vágner mladší se ke svému příbuzenstvu moc nehlásí. „Nebudu se k tomu vyjadřovat,“ říká podnikatel, který se Simonou Krainovou začal chodit před několika měsíci. Kdyby ale režim vydržel, zřejmě by si byl s rodinou svého strýčka mnohem bližší... Co by Husák ale říkal na jeho vztah s ikonou kapitalistického impéria?

Karel Vágner se svojí láskou Simonou Krainovou.

Gustáv Husák

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.