Iveta Bartošová: Chlast si schovala do opasku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Iveta Bartošová: Chlast si schovala do opasku!

Je tam Artur? 
Zásoby minilahviček s alkoholem si Iveta zastrkala do pásu a fotografovi předváděla, jak je umí vypít na ex! Komu ale patří drobné ručičky na kraji fotografi e? Nepila snad Iveta před svým synem Arturem?
Je tam Artur? Zásoby minilahviček s alkoholem si Iveta zastrkala do pásu a fotografovi předváděla, jak je umí vypít na ex! Komu ale patří drobné ručičky na kraji fotografi e? Nepila snad Iveta před svým synem Arturem?

Zpěvačka Iveta Bartošová (43) se sice nyní v Thajsku oddává odpočinku, ale její minulost spojená s alkoholem ji neustále dohání. Zvláště když na trh přijde kontroverzní knížka »Iveto, sbohem... Iveta Bartošová očima důvěrnice«. Podle autorky knihy a bývalé chůvy Zlaty Dvořákové Iveta alkoholu kdysi úplně propadla a hltala ho i z lahví od minerálek ukrytých po domě!

„Iveta chtěla svůj problém s pitím zvládnout sama. Již jen kvůli kariéře a Arturovi strašně moc toužila po tom, aby se své závislosti nadobro zbavila. Alkohol byl ale bohužel silnější než ona sama a měl nad ní již neomezenou moc,“ svěřuje se v knížce Golda Dvořáková, která se mnohokrát pokusila Ivetu donutit s pitím přestat.

„Pořád mě přesvědčovala, a já jí to věřila, že se ze závislosti dostane bez cizí pomoci, což se jí prý už jednou podařilo. Bála jsem se, že pokud skončí okamžitě, bude mít obrovské potíže s těžkými abstinenčními příznaky. Proto jsem do několika malých lahví od minerálek nalila trochu alkoholu a schovala je po domě na dobu, kdy by došlo na nejhorší a jedině s malou dávkou alkoholu by dokázala přežít příznaky abstinenčního utrpení. Iveta mi v tom případě měla zavolat, abych jí prozradila, kde onen záchranný hlt alkoholu může nalézt,“ svěřila se s plánem Dvořáková.

Bohužel, své zásoby si připravila i Bartošová, která závislosti naprosto propadla. Plné lahve vodky Golda nalézala všude – v tašce na tenisové rakety, v gumácích, mezi oblečením, další byly v kabelkách, v krabicích od bot, za pračkou, v garáži – prostě na místech, kde by to člověk nikdy nečekal. „Pravidelně jsem je hledala a vylévala. To bylo moje první setkání s démonem alkoholu, nikdy předtím jsem to nezažila. Dnes bych po všech těch zkušenostech určitě jednala jinak, ale tenkrát jsem se snažila uvěřit tomu, že Iveta léčení zvládne sama, že nepotřebuje odbornou pomoc. Byla tak přesvědčivá, že nebyl důvod jí nevěřit.“

Ukázka z knihy:
„Kočičko, já se snažím, já bojuju, ale nejde to. Znám to, už jsem to přece zažila, tak vím, že musím snižovat dávky postupně,“ vysvětlovala Bartošová. Jako naprosto marný se ukázal boj o to, aby se Iveta šla léčit. „K lékaři jsem ji nemohla v tu dobu dostat, i když jsem to kolikrát marně zkoušela. Ale pokud alkoholik sám z vlastního rozhodnutí nechce přestat pít, nedonutíte ho, aby se šel léčit.“ Golda rezignovala. „Zkus to bez pití vydržet. Když už to vážně nepůjde, tak se trochu napiješ. Ale nezneužívej toho, je to opravdu jen pro chvíle, kdy ti bude nejhůř!“

Autor: (ren)
Foto archiv Zlaty Dvořákové

Autor:  ka knížky nyní čelí podezření,že zpěvačku sama naučila pít. A že sama pije jako duha. „Těmto nesmyslům se musím smát. Jsem po zánětu mozkových blan,a proto sama nemohu prakticky pít. A Iveta pila z vlastní vůle,ne z mé nebo někoho jiného,“ dodala k tomu pro Aha! Dvořáková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.