Iveta Bartošová v dluzích - Seberou jí střechu nad hlavou?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Iveta Bartošová v dluzích - Seberou jí střechu nad hlavou?!

Dům Ivety Bartošové v Uhříněvsi, na který »finančák« uvalil zástavní právo.
Dům Ivety Bartošové v Uhříněvsi, na který »finančák« uvalil zástavní právo. (Aha! – Marek Pátek)

Jestli se nestane zázrak, Artur Štaidl (13), syn zpěvačky Ivety Bartošové (43) a Ladislava Štaidla (64), přijde o střechu nad hlavou! Jak se deníku Aha! podařilo zjistit, na dům kontroverzní princezny českého showbyznysu uplatnil Finanční úřad pro Prahu 10 zástavní právo – podle informací z kuloárů jde o obrovský dluh na daních v řádu mnoha statisíců! A ve hře je také možné obvinění z trestného činu!

Sice má prý práce nad hlavu a peníze se sypou ze všech stran (jen po zveřejnění svých nahých ňader v médiích měla přijít ke kšeftům za milion korun), ale na »finančáku« má Bartošová vroubek jako hrom! Podle výpisu z katastru nemovitostí už je dokonce na dům Bartošové v Uhříněvsi uvaleno zástavní právo ve prospěch Finančního úřadu Prahy 10!

„Jde o údaje z daňového řízení, a tak o nich podle zákona o správě daní a poplatků nelze podávat žádné informace.“ říká mluvčí Finančního ředitelství pro Prahu Miroslava Bardonková. Pak přece nechává nahlédnout pod pokličku. „Zástavní právo může finanční úřad teoreticky uplatnit například v případě nedoplatku daní. Mohlo by se jednat také o pokutu, kterou vyměřil státní orgán, jehož pohledávky finanční úřad vymáhá. Finanční úřad postupuje v souladu se zákonem. Zkoumá majetkové poměry daňového subjektu, například stav jeho bankovního účtu, a pokud tak nemůže uspokojit dlužnou částku, může v krajním případě dojít až k zástavnímu právu k nemovitosti,“ dodává mluvčí. Iveta Bartošová má prostě asi vybílená všechna konta! Ani pár tisícovek na účtu by ji ale nezachránilo.

„Nejde o žádné drobné, ale o pořádnou pálku. Ten dluh je obrovský,“ tvrdí zdroj, který naši redakci na případ upozornil. Podobný názor mají i právníci. „Případ neznám, ale kvůli obyčejné pokutě za tisíc korun nikdo zástavní právo neuplatní. Uplatňuje se v případě, že jde pravděpodobně o nějakou velmi vysokou dlužnou částku, finanční úřad může nárokovat i nedoplatky staršího data. Možný je také únik na daních. V tom případě by se mohlo jednat také o trestný čin,“ přemýšlí pražský advokát Jakub Drábek.

Iveta má teď jedinou šanci: buď astronomický dluh hbitě zaplatí, nebo jí Finanční úřad nemilosrdně její vilu v Uhříněvsi pod cenou prodá ve veřejné dražbě. A Artur chtě nechtě poputuje zpátky k otci Ladislavovi…

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.