Agassi: Býval jsem feťák! Tenisová hvězda si pomáhala drogou podobnou pervitinu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Agassi: Býval jsem feťák! Tenisová hvězda si pomáhala drogou podobnou pervitinu

Fotografie
Fotografie (internal)

Tak tohle čekal málokdo! Tenisový idol Andre Agassi (39) přiznal, že před dvanácti lety bral drogy, a když to na něj prasklo, obelhal ATP, aby unikl trestu.

Američan vše přiznal ve své autobiografii, jež brzy vyjde. Během roku 1997 užíval módní drogu crystal meth, což je látka podobná pervitinu. „Často jsem měl během své kariéry deprese ať již kvůli osobnímu životu nebo tenisu,“ vysvětluje jeden z šesti tenistů, kteří dokázali vyhrát všechny grandslamové turnaje.

K droze ho přivedl asistent s přezdívkou Slim doma v Las Vegas. „Řekl mi: Chceš se cítit jako Superman, vole? Na stole měl tabletky, které rozdrtil na prášek, a ten pak šňupl. A ještě jednou… Šňupl jsem taky a pak přemýšlel o tom, že jsem překročil Rubikon,“ líčil svou první zkušenost Agassi.

V knize s názvem Open (Otevřeně) píše, že pokaždé když si vzal dávku, bylo mu chvíli lépe, ale pak se jeho stav zhoršil. „Nikdy v životě jsem necítil takovou energii. Najednou mě popadla chuť uklízet. Vysmýčím dům zdola nahoru – utřu prach z nábytku, vydrhnu vanu, ustelu postele. Ale pak zase přišla ta bezmoc a obrovský smutek,“ vzpomínal Američan na své pocity po užití drogy. Následně pak neprošel testy ATP.

„Mé jméno, kariéra, všechno bylo najednou v sázce a mohlo skončit v prachu,“ popisoval Agassi okamžik, kdy se rozhodl organizaci zastřešující mužský tenisový okruh obelhat omluvným dopisem: „Napsal jsem jim, že jsem se omylem napil ze Slimovy sklenice s drogou.“

ATP se s takovým vysvětlením spokojila, žádný trest nenásledoval. „Samozřejmě jsem se za to styděl a slíbil jsem si, že to byla moje poslední lež,“ tvrdí tenista, který se nakonec vrátil mezi světovou špičku a následně se podruhé oženil – s neméně slavnou tenistkou Steffi Grafovou.

„Jsou momenty, kterých ve svém životě lituji, braní drog mezi ně jednoznačně patří,“ kaje se Agassi.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.