Tereza Kostková - Alergie jí zohavila ruce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tereza Kostková - Alergie jí zohavila ruce

Ani s alergií Kostková nezahálí, společně s Darou Rolins (vlevo) se rozhodla pomoci nadaci Kapka naděje při prodejní akci v jedné drogistické síti.
Ani s alergií Kostková nezahálí, společně s Darou Rolins (vlevo) se rozhodla pomoci nadaci Kapka naděje při prodejní akci v jedné drogistické síti. (Aha! – David Kundrát)

PRAHA – Tereza Kostková (32) se potýká s vážnou kožní nemocí! Na pažích jí totiž vyskočily desítky drobných krvavých pupínků, které jsou zřejmě následkem sluneční alergie. Reakce na sluníčko se u Kostkové projevila v tom nejhorším možném stadiu – má mokvavé ranky rozedřené do krve!

Tereza Kostková (32) se potýká s vážnou kožní nemocí! Na pažích jí totiž vyskočily desítky drobných krvavých pupínků, které jsou zřejmě následkem sluneční alergie. Reakce na sluníčko se u Kostkové projevila v tom nejhorším možném stadiu – má mokvavé ranky rozedřené do krve!

Kostkové jemná bílá kůže je podle příznaků náchylná na ultrafialové záření. Možností léčby je hned několik, snad nejdůležitější je, aby se maminka dvouletého Antonína vyvarovala jakéhokoliv slunění. Postižená místa by také neměla být zahalena. I proto Kostková zvolila na akci nadace Kapka naděje šaty s krátkým rukávem. Očividně se za momentální postižení stydí. „Nezlobte se, ale nechci se o tom bavit,“ odmítla věc komentovat.

Jak vlastně alergie vzniká? „Při alergii vnikne do těla tzv. alergen – prach, pyl – a ten vyvolá nadměrnou obrannou reakci, která se projeví např. pálením očí, rýmou. V tomto případě ale slunce u citlivých jedinců aktivuje látky, které jsou v kůži přítomny, a ty vyvolají nepříjemné příznaky – svědivou vyrážku a puchýřky,“ říká imunoložka Petra Nová.

Jako první pomoc lékařka doporučuje léky na alergii, např. Zodac či Zyrtec. „Antihistaminika mírní silný pocit svědění a zastavují kožní projevy,“ dodala lékařka.

Jen aby se Tereza stihla vyléčit do začátku října, kdy nastupuje do nového pořadu České televize Duety. Honosné róby v něm budou její tělo více odhalovat než zahalovat a pupínky na kůži by pak nezamaskovala ani sebelepší maskérka.

Kliknutím zvětšete

12.8.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.