Je vám horko? Dejte si koktejl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Je vám horko? Dejte si koktejl!

Krásná žena a nápoj s alkoholem – to může být smrtící koktejl.
Krásná žena a nápoj s alkoholem – to může být smrtící koktejl. (Aha! – Petr Novotný, ara )

PRAHA – Je tu léto a s ním i neodmyslitelné barevné a osvěžující koktejly. Deník Aha! pro vás připravil několik receptů těch nejoblíbenějších. Nezapomeňte však, že míchané nápoje nemusí být vždy alkoholické a někdy vám i pomohou shodit nějaké to kilo. Pokud se však rozhodnete opravdu »pít«, připravte si takový, který vás vnese do té správné nálady, aniž byste se druhý den museli válet na gauči s bolestí hlavy.

PRAHA – Je tu léto a s ním i neodmyslitelné barevné a osvěžující koktejly. Deník Aha! pro vás připravil několik receptů těch nejoblíbenějších. Nezapomeňte však, že míchané nápoje nemusí být vždy alkoholické a někdy vám i pomohou shodit nějaké to kilo. Pokud se však rozhodnete opravdu »pít«, připravte si takový, který vás vnese do té správné nálady, aniž byste se druhý den museli válet na gauči s bolestí hlavy.

Kliknutím zvětšete

Nejžádanější je mojito!

– tvrdí Martin Pidrman, majitel pražského koktejlového baru Nota

Kliknutím zvětšete

Jaké koktejly se pijí nejvíce v létě?

Hodně ty citrusové a osvěžující. Podle mě je nejoblíbenější stále mojito, pak bych doporučil ovocné daiquiri, anebo co třeba caipirosku s příchutí manga.

V jakém koktejlu je nejvíce alkoholu?

Nejvíce alkoholu je asi v klasickém Martini koktejlu. Základem je vodka nebo gin, martini tam je jen kapka, tak, jak to má kdo rád. Nakonec se přidá citronová kůra nebo olivy. Takže je tam vlastně jen alkohol.

Martini pil James Bond... Bylo to správně »protřepat a nemíchat«?

No právě, že ne. Když se nemíchá, zůstane tam víc vody. Takže on to vlastně pil slabší. Správně se to promíchat má, je to pak silnější. Existuje ještě také »špinavé« martini, tam se přimíchá trochu nálevu z oliv.

V jakém koktejlu je naopak nejméně alkoholu?

To jsou mražené koktejly, je to vlastně taková ledová tříšť. Vejde se tam pak méně tekutin a tedy i méně alkoholu. Například Strawberry Margarita, mražené ovocné daiquiri nebo piñacolada.

Co vaše hosty spolehlivě dorazí?

No většinou lidé na konci večera, když už nevědí, co by pili, tak si dávají B52. Je to takový klasický panák, ale kdo si dá 3 nebo 4, tak už ho to totálně usadí. To je taková poslední štace.

Jaký je váš nejoblíbenější koktejl?

Se mnou je to složitější, teď je to momentálně Centriolo. Je to poměrně neobvyklý koktejl, co se míchá z výborného ginu Hendrick‘s. Ten má takovou atypickou vůni okurek.

Stáňa SEĎOVÁ

Zdroj: www.michanenapoje.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.