Američtí vědci tvrdí: Lidstvo stvořil výbuch ve vesmíru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Američtí vědci tvrdí: Lidstvo stvořil výbuch ve vesmíru

Druhů lidí bývalo více, jen jedna lidská větev ale postupem času přežila – Homo sapiens (člověk moudrý)...
Druhů lidí bývalo více, jen jedna lidská větev ale postupem času přežila – Homo sapiens (člověk moudrý)...

Ničivé záření supernovy prý přeměnilo opici na člověka

NEW YORK/LONDÝN (zh) – 1) Člověka stvořil Bůh. 2) Člověk vznikl díky genetickým pokusům návštěvníků z vesmíru. 3) Člověk se vyvinul z opice. Tři teorie, které spolu už roky soupeří. Většina vědců se kloní k poslední alternativě – evoluci. I když spousta otazníků zůstává. Tak třeba: jak to, že se člověk neustále vyvíjel, ale »zbylé opice« zůstaly opicemi?

Američtí vědci přišli se šokující teorií. Tvrdí, že člověk sice pochází z opice, ale jeho přerod v »pána tvorstva« zařídila skutečně nebesa! »Stvořitelem« prý ale nebyl Bůh či jiná nadpřirozená síla, ale silné záření supernovy – hvězdy, která vybuchla před třemi mi­liony let. To podle vědců pozměnilo genetický kód několika druhů lidoopů. Silné kosmické záření, které nad částí dnešní Afriky zcela zničilo ozonovou vrstvu, u nich vyvolalo mutace.

Záření dopadalo na Zemi několik stovek let a změnilo u mnoha tvorů genetický kód. A tak se objevili první primitivní lidé. Bylo jich několik »druhů«, které mezi sebou soupeřily. V poslední fázi třeba Homo sapiens (člověk moudrý, náš předek) a Homo neanderthalis (Člověk neandrtálský). Tuto teorii podpořili i další renomovaní vědci. Připouštějí, že v té době opravdu část lidoopů postihlo něco nevysvětleného a jejich mozek se začal měnit – začal se pomaleji (tedy déle a »důkladněji«) vyvíjet na embryonální úrovni a v prvních měsících života.

Teorii výbuchu supernovy potvrzují i geologové, protože před 3 miliony let téměř najednou vymřelo velké množství živočišných a rostlinných druhů. „Důvodem bylo, že zčistajasna ztratily ochrannou vrstvu ozonu,“ vysvětlují geologové. Britský profesor Chris Stringer z Přírodně-historického muzea v Londýně dodává: „Je opravdu vysoce pravděpodobné, že bez výbuchu supernovy by lidstvo nevzniklo.“

foto: ara

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.