Žebříček CK s dětskými kluby podle Aha! Kdo dokáže děti během dovolené zabavit? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Žebříček CK s dětskými kluby podle Aha! Kdo dokáže děti během dovolené zabavit?

Začíná doba tolik vysněných dovolených. A tak řada z nás obchází jednu cestovní kancelář za druhou (nebo brouzdá po internetu) a hledá to nejlepší pro sebe a pro svou rodinu. Dospělí zpravidla touží po klidu, zatímco děti si žádají nepřetržitou a hlavně opravdu dobrou zábavu. Co s tím? Některé cestovní kanceláře nabízejí, že se o děti postarají profesionálové, kteří pro ně budou vymýšlet každý den hry, soutěže a další povyražení. Nedělní Aha! zkoumalo mezi velkými cestovními kancelářemi v Česku, kdo nabízí pro děti nejlepší vyžití. A tady je námi sestavený žebříček.

Začíná doba tolik vysněných dovolených. A tak řada z nás obchází jednu cestovní kancelář za druhou (nebo brouzdá po internetu) a hledá to nejlepší pro sebe a pro svou rodinu. Dospělí zpravidla touží po klidu, zatímco děti si žádají nepřetržitou a hlavně opravdu dobrou zábavu. Co s tím? Některé cestovní kanceláře nabízejí, že se o děti postarají profesionálové, kteří pro ně budou vymýšlet každý den hry, soutěže a další povyražení. Nedělní Aha! zkoumalo mezi velkými cestovními kancelářemi v Česku, kdo nabízí pro děti nejlepší vyžití. A tady je námi sestavený žebříček...

1. CK FISCHER

CK FISCHER nabízí nově Fantazii klub, který je určen pro rodiče s dětmi. V rámci tohoto dětského klubu speciálně vyškolení a česky mluvící animátoři cestovní kanceláře připravuji pro děti klientů týdenní program. V letošním roce má CK FISCHER motto: Pod pirátskými vlajkami. Během celého týdne je každý den připraven speciální program pro děti, které si společně s animátory hrají na piráty. Během týdne si například musejí vyrobit pirátské kostýmy, vyhrát bitvy s nepřáteli, poradit si s nástrahami divokého terénu, objasnit šifry a záhady, ulovit ryby nebo si postavit pravou pirátskou loď. Celý program pak vyvrcholí poslední den, kdy malí piráti najdou úžasný poklad. Dětem se profíci věnují od 10 do 21 hodin každý den. Nabídka Fantazie klubu je k dispozici ve všech nejoblíbenějších destinacích jako například na Mallorce, Ibize, Krétě, Kosu, Rhodu, Turecku nebo Egyptě. Služba je pro děti do 16 let.

+ Plusy: Účast dětí v rámci Fantazie klubu je zdarma, rodiče neplatí víc než cenu zájezdu. Služba je dostupná prakticky ve všech destinacích, kam CK FISCHER nabízí zájezdy. Systém dlouhodobých tematických her je pro děti ideální.

– Minusy: O tuto novou službu CK FISCHER je obrovský zájem, počet míst v rámci jedné sezony je ale omezený. Je nutné včasná rezervace!

2. CK Alexandria

Cestovní kancelář Alexandria má své Dětské Kluby Alexandrie (DKA). O děti se starají speciálně vyškolení česky mluvící animátoři, kteří také nabízejí zábavu pro děti po celý den. Dětské kluby se nacházejí na samostatném pozemku s vlastní klubovnou, hřištěm a samozřejmě i bazénem se skluzavkou – vše vždy hned u hotelu. DKA jsou určeny pro děti od 3 do 15 let a od letošního roku navíc dochází k přímému propojení s animačními programy pro starší děti a pro dospělé. V klubových hotelech Alexandrie, tedy v Belvederu v Primorsku a Hermes v Carevu, budou letos hostovat profesionální animační týmy. V Belvederu se děti přenesou do světa karibských pirátů, mořeplavců, šermířů a lukostřelců, v Carevu pak zažijí muzikálovou noc s jednou ze známých hvězd našich muzikálů. Kromě klasických sportovních turnajů se můžou zúčastnit také různých her, kurzů (z těch méně tradičních např. street dance) a dobrodružství.

+ Plusy: Česky mluvící animátoři, bohatý program, možnost propojení akcí pro děti a dospělé.

– Minusy: Věkové omezení do 15 let.

3. CK Čedok

V nabídce Čedoku můžete nalézt tradičně vybrané hotely s animačním programem Dětský klub Čedok, ve kterém se snaží dětským klientům co nejvíce zpříjemnit a zpestřit jejich pobyt u moře. O bohatý program se starají zkušení animátoři. Malování a kreslení, modelování, sportování, tancování, procházky, nejrůznější hry a soutěže jsou jen částí toho, co na dětského klienta čeká.

+ Plusy: Zkušení animátoři, zajímavý program.

– Minusy: Absence tematických her po celou dovolenou.

4. CK Blue Style

Blue Style má v nabídce 23 hotelů označených jako Blue Club. Jedná se o hotely klubového typu disponující animačním týmem, který pro velké i malé hosty pořádá různé aktivity. CK nabízí aktivity zábavné, sportovní a tzv. miniklub, který je pro děti od 4 do 12 let. Zvláště dobře jsou v tomto směru vybavené hotely v Tunisku, které mívají pro děti dokonce samostatně vyhrazené prostory (čítající pískoviště, výtvarné dílny atp.).

+ Plusy: Bohaté vybavení pro děti

– Minusy: Omezení věkem 12 let, dostupnost plně vybavených miniklubů jen v některých destinacích.

Další umístění

Na dalších místech se shodně umístily cestovní kanceláře: Exim Tours, Tomi Tour, Firo Tour a Sunny Days. Stejně jako řada dalších cestovních kanceláří obvykle nabízejí pro děti ty služby, které zajišťuje daný hotel. Nevýhodou bývá, že animátoři ne vždy hovoří česky a program pro děti nebývá celodenní.

Co žádat od dětského klubu?

+ Dítě svěřte jen profesionálům, kteří mají zkušenosti s prácí s dětmi.

+ Animátoři by měli mluvit česky.

+ Opatrovníci musí mít též zdravotnický kurz.

+ Lepší volbou jsou tematické hry trvající celou dovolenou, které dokážou děti vtáhnout do děje a nezačnou děti po pár dnech nudit.

+ Celodenní program pro děti, kdy se dospělí mohou vypravit třeba na náročnou túru, je také vhodný.

foto: ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.