Česká rarita: 360 fuchsií na jedné zahrádce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Česká rarita: 360 fuchsií na jedné zahrádce

Jana Suchardová se svými kytičkami ráda pyšní.
Jana Suchardová se svými kytičkami ráda pyšní. (pro Aha: Jan KLEMENT)

ÚJEZDEC – »To je nádhera!« Jen taková slova říkají nejčastěji návštěvníci zahrady Jany a Pavla Suchardových z Újezdce u Nové Paky.

»To je nádhera!« Jen taková slova říkají nejčastěji návštěvníci zahrady Jany a Pavla Suchardových z Újezdce u Nové Paky. Manželé na své zahrádce pěstují fuchsie, ale rozhodně ne jen tak amatérsky – mají jich 360!

„Před deseti lety jsme byli na jejich výstavě a do fuchsií jsme se okamžitě zamilovali,“ říká Jana Suchardová. Fuchsie jsou podle ní neuvěřitelně variabilní a dokážou tvořit rozličné mutace.

„Na světě je nejméně šest tisíc mutací fuchsie,“ potvrzuje manžel Pavel Sucharda, který má svůj velký sen. Až půjde za pár let do důchodu, chce se věnovat už jen a jen květinám a ty pak ve velkém prodávat. „O fuchsie je obrovský zájem, jsou prostě jednoduše v módě,“ tvrdí Sucharda. Jeho slova jsou podložena i zájmem návštěvníků jejich zahrady. Výstavu fuchsií na chalupě Suchardových navštívilo od soboty už čtyři sta lidí, přitom Újezdec leží skoro »na konci světa«, trvalé bydliště v něm má jen pět obyvatel.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.