Vědci tvrdí: Prsteny vás prozradí! Vyzkoušejte si to! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vědci tvrdí: Prsteny vás prozradí! Vyzkoušejte si to!

O povaze člověka hodně prozrazuje i podoba šperku. Jednoduché tvary volí přímočaré osobnosti, složité tvary zase lidé komplikovaní.
O povaze člověka hodně prozrazuje i podoba šperku. Jednoduché tvary volí přímočaré osobnosti, složité tvary zase lidé komplikovaní. (Aha! – K. Kopáč, D. Kundrát, A. Malachovský, M. Hykl, ČTK)

Držení těla, grimasy, řeč, pohyby rukou to všechno o člověku hodně prozradí. Vědci teď přišli s dalším novým zjištěním vycházejícím z poznatků lidí už ze 17. století. Podle toho, na kterém prstě nosíte prsten, se prý dá velmi přesně odhadnout vaše povaha a momentální psychické rozpoložení.

Palec
Prsten na palci je poněkud nepohodlný, přesto v poslední době poměrně oblíbený. Znamená pocit výlučnosti, samostatnosti a originality. Asi proto je nošení prstenu na palci doménou především mladých lidí hledajících vlastní životní cestu.

Ukazováček
Prsten na ukazováčku znamená, že jeho nositel touží po úspěchu v práci. Pracuje na kariéře a pravděpodobně se mu to povede. Má totiž skvělé vůdcovské schopnosti a jednoznačné předpoklady pro práci ve vedoucí pozici.

Prostředníček
Takový člověk bývá zpravidla chladný, ale je to pro něj především jakási ochrana před jeho nejistými a citlivými emocemi. Uvnitř se takový člověk cítí osamělý, ale bojí se otevřít ostatním, i těm nejbližším.

Prsteníček
Na prsteníčku nosí prsten drtivá většina lidí. Takoví lidé milují společnost, nechtějí být sami. Rádi se baví a musí se kolem nich stále něco dít. No a samozřejmě se podle tohoto prstu dá poznat, zda je člověk tzv. v chomoutu.

Malíček
Prsten na malíčku má mnoho významů. Skrývá se zde především svobodomyslnost a vzdor. Například ženy v 19. století demonstrovaly prstenem na malíčku svou příslušnost k rodícímu se feministickému hnutí. Na malíčku nosí prsteny i členové různých tajných spolků, často se v prstenu skrývá třeba tajná pečeť.

Jak jsou na tom celebrity?

Lucie Bílá (43), zpěvačka
Nejpopulárnější česká zpěvačka nosí svůj prsten na prostředníčku. To by asi celkem sedělo. Lucie Bílá je emocemi nabitá, ale především ty negativní před svým okolím důsledně skrývá.

Kliknutím zvětšeteHelena Vondráčková (61), zpěvačka
Helena Vondráčková nosí prsteny na obou prsteníčcích a na prostředníčku. Obliba společnosti sedí, skrytých emocí má oblíbená zpěvačka jistě také mnoho.

Kliknutím zvětšeteJiřina Jirásková (78), herečka
Slavná herečka nosí prsteny na obou prsteníčcích, což sedí, protože má ráda společnost a je ráda středem pozornosti. Prstýnek na malíčku potvrzuje, že Jirásková je silná žena.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.