Rostislav Ujčík - Žije se sklípkany! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rostislav Ujčík - Žije se sklípkany!

Samičky sklípkanů se dožívají až 25 let.
Samičky sklípkanů se dožívají až 25 let. (ČTK – Luboš Pavlíček)

JAROMĚŘICE NAD ROKYTNOU – Brrr! Většina z nás se při pohledu na obrovské chlupaté sklípkany otřese. Rostislav Ujčík (31) z Boňova na Třebíčsku s manželkou se stovkami těchto jedovatých pavouků ale dobrovolně sdílí dva pokoje v rodinném domku!

Brrr! Většina z nás se při pohledu na obrovské chlupaté sklípkany otřese. Rostislav Ujčík (31) z Boňova na Třebíčsku s manželkou se stovkami těchto jedovatých pavouků ale dobrovolně sdílí dva pokoje v rodinném domku!

Kromě sklípkanů tu ale má i několik hroznýšů, tropické motýly a další havěť. „Je to exotika, v podstatě máte v miniaturních podmínkách doma výseč z úplně jiného světa,“ popsal Ujčík, který se paradoxně pavouků jako dítě bál. I teď k nim má respekt a drží si je od těla. Běhat po rukách či po hlavě si je nenechává. „Je dobré uchovat si pořád odstup, protože jinak se může stát, že člověka pokoušou,“ upozornil. Sklípkani mají několik druhů obrany, jeden z nich může být rychlý výpad a rychlé kousnutí, ale to je podle Ujčíka výjimečný případ. Pro člověka je kousnutí velmi bolestivé, ale pro normální zdravé jedince není smrtelně nebezpečné.

Jedno mládě sklípkana lze pořídit od 50 do zhruba 5000 korun.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.