Máma opice odkopla miminko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Máma opice odkopla miminko!

Malý lemur je v péči ošetřovatelů spokojený.
Malý lemur je v péči ošetřovatelů spokojený.

SVATÝ KOPEČEK – Malý lemur, který se narodil před čtyřmi týdny v olomoucké zoo, měl zemřít! Jeho máma se o něj po porodu odmítla starat. Narodil se v noci a ráno ho ošetřovatelé našli ležet skoro mrtvého na zemi opičího »obýváku«.

„Jeho matka o něj po porodu neprojevila zájem. Mládě mělo štěstí, že jsme ho celkem brzo našli, o hodinu později by už bylo mrtvé,“ řekla Aha! zooložka. Ošetřovatelé se malého lemura okamžitě ujali a od první chvíle ho začali pořádně rozmazlovat. Tyto opice nosí mláďata na břichu, a tak místo matčina břicha si teď mládě užívá teplé rukavice. A místo matčina mléka si zase lemur dopřává sunar, krupicovou kaši nebo jogurt. Má neustále hlad. „Je to horší než s malým dítětem. Musíme ho krmit každé dvě hodiny,“ dodala zooložka.

Jedna z ošetřovatelek si lemurka zamilovala a dala mu celkem kuriózní jméno. „Líbí se mi k němu Paleček. Mám k tomu osobní důvody, jaké, to vám ale neprozradím,“ uvedla Libuše Veselá. Paleček si teď musí připadat jako v ráji. Navíc lidé jsou strašně zvědaví, a tak se kvůli lemurkovi zvýšila zoologické zahradě návštěvnost.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.