Cora a Umca - 7 minut rozkoše! Sex mají jednou ročně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Cora a Umca - 7 minut rozkoše! Sex mají jednou ročně!

Umca si už tři dny radostně užívá sex s Corou.
Umca si už tři dny radostně užívá sex s Corou. (pro Aha! – Jiří Vítek, Milan Kořínek)

BRNO – Lednímu medvědovi Umcovi, otci Billa a Toma, se po návratu z Gelsenkirchenu konečně zlepšila nálada. Frkáním, mručením a bručením vyznal lásku družce Coře a pak se na ni vrhl.

Není vyloučeno, že se koncem roku bude brněnská zoo těšit z nových medvíďat.

Sexuálními hrátkami se Umca a Cora nechávají unášet už tři dny. Podle zoologa Jiřího Vítka jim to vydrží ještě tak dva dny. Pak bude mít Umca na rok nejspíš utrum. Lední medvědi totiž nepatří mezi erotomany. „Samice přichází do říje tak jednou za rok. Pak se spolu páří několik dnů. Samotný akt trvá pět až sedm minut. Během dne ho obvykle zopakují dvakrát až třikrát,“ vylíčil milostný život ledních medvědů Vítek.

Podle zoologa je velká naděje, že by Cora mohla mít opět na přelomu listopadu a prosince mláďata. I když jistotou bude až porod, připravit se na něj ošetřovatelé musí. „Na ledních medvědicích není březost vidět. Musíme proto v každém případě přichystat brloh, kde bude rodit, upravit jí krmení a včas oddělit samce,“ objasnil Vítek.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.