Malajsie hledá opičího muže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Malajsie hledá opičího muže

Kresba jak muže vypadat »opičí muž«.
Kresba jak muže vypadat »opičí muž«.  (: Internet)

KUALA LUMPUR – Celá Malajsie se snaží vyřešit tajemství záhadného primáta, podle místních – »opičího muže«. Stále více lidí rok od roku tvrdí, že zvíře buď viděli, nebo nalezli jeho stopy.

Celá Malajsie se snaží vyřešit tajemství záhadného primáta, podle místních – »opičího muže«. Stále více lidí rok od roku tvrdí, že zvíře buď viděli, nebo nalezli jeho stopy.

Žádný evidentní důkaz bohužel není, ale dokonce i vědci jsou přesvědčení o tom, že zvláštní savec existuje. Malajská vláda na začátku roku rozhodla, že do zalesněné oblasti provincie Johor bude vysílat expedice a rozmístí kamerové systémy. Vesničané pořídili nové fotografie obrovských stop v blátě a tvrdí, že zhruba tři metry vysokého tvora viděli. Podle zoologů opice přezdívaná »bigfoot«, tedy velká noha, by mohla žít v počtu několika málo kusů, na pokraji vyhynutí. Díky tomu prý nebyl její výskyt potvrzen. „Mohl by to být druh, který se vyvinul přímo z homo erectus (člověka vzpřímeného) v posledních několika tisících letech,“ uvedl člen přírodovědecké společnosti Vincent Chow. O tom, že stopy nejsou fingované, se na vlastní oči přesvědčil i štáb BBC.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.