Nejhloupější zločinci světa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nejhloupější zločinci světa

„Bacha, mám kost a nebojím se ji použít!“
„Bacha, mám kost a nebojím se ji použít!“ (: Profimedia, criminaljusticeschools.com)

Člověk se může živit různými způsoby. Většina lidí prostě chodí do práce, další se spoléhá na příspěvky od státu. A pak jsou tu zločinci, kteří peníze získávají na úkor ostatních. Kradou, podvádějí, dokonce vraždí. Tato skupina má ovšem ještě jednu podmnožinu, která by se dala pracovně označit »blbové zločinu«.

Jsou to hlupáci, kteří by rádi vydělávali spoustu peněz bez námahy, ovšem jejich mozková kapacita na to prostě nestačí. Nedělní Aha! pro vás připravilo přehled těch nejhloupějších a nejneschopnějších zločinců současnosti.

Vyměníte mi, prosím, šek?

Charles Ray Fuller je mladík z amerického Texasu. Z neznámého důvodu získal pocit, že je talentovaným padělatelem šeků. Jeden takový šek tedy upravil a vydal se s ním do banky. Kdyby měl v hlavě nějaký mozek, možná by mu pokus o podvod prošel, takhle skončil ve vězení. Naprosto šokované a konsternované pokladní totiž předložil šek na 360 miliard dolarů, tedy asi 6,4 bilionu korun! Charles zkrátka nulami nešetřil.

Poukázky a zloděj zmatkář

Victor Marin z New Yorku se jednoho dne vloupal do bytu, kde ukradl nákupní poukázky za 218 dolarů. Z nepochopitelných důvodů během vykrádání bytu vyndal z kapsy svou vlastní peněženku se všemi doklady a odložil ji na postel. Není překvapením, že ji tam pak při odchodu zapomněl. Po několika minutách se vrátil, ovšem majitel bytu už byl doma. Oba se dohodli, že peněženka bude vrácena za ukradené poukázky a že výměna proběhne pode dveřmi. Poukázek byl ovšem takový balík, že Marinovi trvalo nastrkat je pod dveře tolik času, že mezitím stihla přijet policie a zatknout ho.

Jeď, synku, jeď!

Absolutně v šoku byli policisté z Tennessee, když přijeli k automobilové nehodě. Dodávku převrácenou na boku totiž řídil desetiletý chlapec rychlostí až 130 km/h. V autě byli další dva chlapci a jejich otec. Randy Lewis měl v krvi kokain a mraky alkoholu. Údajně vypil až patnáct piv. Potom prostě posadil syna za volant a řekl mu, ať jede. Génius.

Vražda, nebo marketing?

Polský spisovatel Krystian Bala ve svém prvním románu popsal reálnou vraždu takovým způsobem, že policie získala podezření, že v ní musí mít prsty. Díky tomuto podezření bylo odhaleno, že Bala prodal telefon oběti v internetové dražbě. O pachateli bylo jasno. Kniha se stala bestsellerem, ovšem pachatel místo ocenění dostal 25 let. Možná to ale byl jenom hodně odvážný a také nepochybně velmi hloupý marketingový tah.

Zloděj artista

John Pearce z anglického Dartfordu se vypravil vykrást své sousedy. Do domu se dostal oknem, ovšem hned na parapetu nastal problém. Noha se mu totiž zachytila v okenním rámu a on najednou visel v okně hlavou dolů. Hluk, který při tom nadělal, přilákal spoustu lidí ze sousedství. Ti se královsky bavili. Nešikovného zloděje nechali viset za nohu několik hodin a teprve potom zavolali policii.

Zabte svědky!

Quinton Thomas seděl v marylandském vězení a čekal na soud. Obviněn byl z vraždy a loupeže. Protože věděl, že dopisy vězňů nikdo nečte, napsal svým známým dopis, ve kterém je požádal, aby odstranili nepohodlné svědky. Napsal ovšem špatně adresu, takže se dopis vrátil do vězení. Příchozí dopisy samozřejmě kontrolovány jsou. Thomasovi tak přibylo ještě obvinění z vyhrožování a vydírání.

Milovník porna narazil

Andrew Libby z Colorada k smrti miloval sledování pornofilmů. Aby obohatil svou domácí sbírku, obcházel půjčovny DVD s filmy pro dospělé po celém městě, prokazoval se falešným policejním odznakem a chtěl po obsluze kopie všech filmů, údajně kvůli kontrole plnoletosti hereček. Podařilo se mu nashromáždit celkem slušnou videotéku, než ho policie dopadla.

Tak se rád napiju, a co?

Alkohol byl přítelem Henryho Earla celý život. Především díky němu se stal zřejmě nejvíce zatčeným člověkem v historii. Na podzim oslavil zajímavé výročí, policie ho zadržela už tisíckrát! Šok ale nastal, když policisté průzkumem archivu zjistili, že ve skutečnosti to je jeho zatčení číslo 1333! Ve vězení přitom strávil asi 5000 dnů. Poprvé byl zatčen v roce 1970, když mu bylo 20 let.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.