POZOR! Nová sexuologická poradna v Nedělním Aha! V sexu příliš neplatí: čím větší, tím lepší! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

POZOR! Nová sexuologická poradna v Nedělním Aha! V sexu příliš neplatí: čím větší, tím lepší!

● Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak je zhruba hluboká ženská pochva? Můj penis měří ve ztopořeném stavu 26 cm. Do předchozí partnerky jsem se při klasické poloze dostal celý, do té současné ne, říká, že ji to bolí.


Na choulostivé dotazy čtenářů odpovídá MUDr. Radim Uzel, CSc.

„Průměrná délka ženské pochvy je asi 8 – 9 cm, prakticky žádná žena nemá pochvu delší než 11 cm. Tento orgán je ale dostatečně pružný a roztažitelný. Za porodu tudy prochází hlavička novorozence, jejíž úctyhodný průměr nemá žádný penis na světě. Do délky je to s pružností horší, zejména u některých žen může pasivní prodlužování způsobovat bolesti a nepříjemné pocity. V takovém případě se zejména u majitelů delších penisů nedoporučuje souložit »na doraz«, ale spíše vyhovět pocitům partnerky. Rozhodně je nutno říci, že ženy obvykle netouží po penisu nadměrných rozměrů. Často tady neplatí přísloví, že »čím větší – tím lepší«, ale pravý opak bývá pravdou.“

● Dobrý den, jsem po pásovém oparu. Vyskytl se na pravé hýždi a penisu. Od té doby mám problém s erekcí, i když sexuální vzrušení je v pořádku. Erekce se buď nedostaví vůbec, nebo jen dočasně a ne v plné míře. Prosil bych vás, kdybyste mi odepsal nějaké řešení, které vidíte jako nejvhodnější. Podotýkám, že mi je 24 let a jsem po ukončení léčby lymfomu. Ovšem erekce a sexualita u mne po léčbě a do výskytu pásového oparu byla v nejlepším pořádku. Předem děkuji za odpověď.

„Pásový opar představuje značnou životní komplikaci, která zanechá stopy na psychice. Tyto »duševní rány« se hojí pomalu a způsobují neblahé ovlivnění sexuální aktivity. Ve vašem věku však stále platí staré přísloví, že »čas rány hojí«, a tedy pokud odezněla akutní fáze pásového oparu, lze se nyní nadít už jen zlepšování vašeho zdravotního stavu. Lepšímu a rychlejšímu návratu normálních sexuálních funkcí může napomoci třeba ArginMax Forte, který je volně k dostání v lékárně.“

● VÝZVA AHA! PODĚLTE SE S NÁMI O ZKUŠENOSTI A PROBLÉMY. ●
Zeptejte se v naší sexuologické poradně na vše, co vás z oblasti sexuálního života zajímá. Dotaz pošlete e-mailem na adresu aha@ahaonline.cz, a nebo písemně na adresu naší redakce Aha!, Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7. Obálku označte heslem Sexuální poradna! Autoři vybraných otázek, na které bude odborník odpovídat, obdrží jako dárek novinku ArginMax Forte 45 tob. pro muže nebo ArginMax Forte 45 tob. pro ženy, které při pravidelném užívání napomáhají zlepšit erekci muže a zvýšit sexuální touhu ženy. Další sexuologickou poradnu naleznete na stránkách Nedělního Aha! 5. dubna.


8.3.2009

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.