Malá škola kouzel a triků | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Malá škola kouzel a triků

Při rodinné oslavě můžete díky Nedělnímu Aha! oslnit publikum zajímavými triky.
Při rodinné oslavě můžete díky Nedělnímu Aha! oslnit publikum zajímavými triky. (Profimedia.cz)

Máte rádi kouzelnická představení a marně si lámete hlavu, jak kouzelník své triky dělá? Chtěli byste také umět oslnit publikum působivými kouzly? Nyní máte šanci naučit se s Nedělním Aha! pár kouzelnických triků a pak zazářit třeba na rodinné párty.

  • Přeměna vody na led
    Pro tento působivý kouzelnický kousek potřebujeme hrneček, houbu a kostky ledu. Do hrnečku nacpeme menší houbu, měla by dosahovat tak do půlky hrnečku, a na ni položíme kostky ledu. Do hrnečku nalijeme vodu, pak hrneček obrátíme a vysypeme kostky ledu. Trik je v tom, že voda se vsákne do houby.
  • Nehořlavý papír
    Vezměte kousek kartonového papíru a namočte ho v hustém roztoku kamence. Poté ho nechte uschnout. To opakujte několikrát, pak již bude papír nehořlavý.
  • Padající hvězdy
    Do roztlučené síry a sanytru (tzv. rychlosůl) nalijte několik kapek citronové šťávy. Vše pokropte kořalkou a ze vzniklé směsi udělejte malé kuličky. Zapálíteli je na vyvýšeném místě, slétnou dolů a rozšíří modravé světlo, jako když padají hvězdy.
  • Mince na čele
    Minci si přiložte na čelo a prstem ji tam přitlačte tak, aby se zatlačením do kůže na čelo přilepila. Mince tak drží sama na čele a odpadne teprve tehdy, když čelo svraštíme. Totéž můžete provést ještě jednou na čele přihlížejícího diváka. Potom minci přiložte na čelo dalšího diváka, ale po dobrém přitlačení ji nehtem rychle odlepte a nechte spadnout do své dlaně. Divák má však pocit, že mince je na jeho čele přilepena. Na naši žádost, aby minci bez pomoci rukou odstranil, začne krčit čelo. Mince však nechce odpadnout, a proto dotyčný svou námahu stupňuje. Teprve po chvíli marné námahy mu půjčíme zrcátko, aby se přesvědčil o zbytečnosti svého počínání.
  • Snědení hořící svíčky
    Máte odvahu provést fakírský kousek? Pochutnejte si tedy na hořící svíčce! Zní to riskantně, ale nebude to nijak těžké: potřebujete k tomu hlavně upravenou jedlou svíčku. Z kedlubny nebo z mandlového těsta si zhotovte váleček ve tvaru svíčky. Nahoru zastrčte kousek knotu dobře nasátého parafinem. Po zapálení máme věrnou napodobeninu svíčky. Snědení proveďte jedním soustem. Pravou rukou zasouvejte svíčku do úst (spodkem). Stiskem prstů uhaste oheň a vytáhněte zbytek knotu. Všechno ostatní můžete sníst.
  • Vejce stojící na špičce
    Jistě asi znáte legendu o tom, jak Kolumbus postavil vejce na špičku – udeřil špičkou vejce o stůl a ono pak stálo. Jde to však udělat jinak, bez toho, aby se vejce rozbilo. Jak? Třeste čtvrt hodiny prudce vejcem a pak ho postavte špičkou na rovnou plochu a počkejte, až bude klidně stát. Celé kouzlo spočívá v tom, že žloutek se ve vejci roztřese a těžiště klesne.
  • Skákající mince
    Dejte do mrazáku skleněnou láhev, třeba od limonády. Až bude láhev namrzlá, vyndejte ji a na hrdlo položte pětikorunu. Láhev pak už jen přidržujte po stranách, mince bude skákat. Je to proto, že z láhve uniká studený vzduch a nadzvedává minci.
  • Nehořlavé dřevo
    V nádobě rozřeďte 1 díl klihu a v další nádobě rozřeďte 1 díl kamence. Poté vše smíchejte dohromady a potřete tím dřevo. Když nátěr uschne, můžete svým divákům předvést zvláštní věc – i když dřevo zapálíte, nebude hořet.

POZOR! U VŠECH KOUZEL, KDE JE MANIPULOVÁNO S OHNĚM NEBO OSTRÝMI PŘEDMĚTY, POSTUPUJTE S NEJVĚTŠÍ OPATRNOSTÍ A JEN NA MÍSTECH, KDE NEHROZÍ VZPLANUTÍ DALŠÍCH VĚCÍ! POUŽÍVEJTE RUKAVICE A PŘÍPADNĚ I OCHRANNÉ BRÝLE! NESVĚŘUJTE OHEŇ DĚTEM!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.