Kůň spadl do studny! Vytáhl ho až jeřáb | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Kůň spadl do studny! Vytáhl ho až jeřáb

Hasičům se podařilo dostat koně ze studny po dvou hodinách.
Hasičům se podařilo dostat koně ze studny po dvou hodinách. (pro Aha!: Michal Vlček)

SMRAĎAVKA – Žízeň se mu stala málem osudnou! Na soukromém ranči na Smraďavce u Buchlovic se odehrála dramatická záchrana koně (7).


Ten spadl do pět metrů hluboké nechráněné studny plné vody a bahna.
Majitel na vše přišel okamžitě. „Slyšel jsem řehtání, tak jsem se šel podívat. Ozývalo se to ze studny,“ řekl Aha! majitel ranče Antonín Nevřiva. Ihned začal sám odčerpávat vodu ze studny. Přímo na místě byl v tu chvíli i veterinář, který přijel ošetřit jiné koně. Pomoc tedy byla po ruce. Vzápětí dorazili na ranč i hasiči se speciálním jeřábem. Horší ovšem bylo dostat se až ke studni. „Je tam složitý terén. Nakonec se nám podařilo postavit jeřáb tak, aby jeho rameno dosáhlo nad otvor studny alespoň částečně,“ popsal mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček.
Kliknutím zvětšeteZáchranáři museli jednat rychle. Kůň byl totiž zesláblý, nervózní a po půl hodině nereagoval ani na volání. Hasiči proto do studny spustili veterináře, který koně uklidnil a uspal. Potom zvíře pomocí jeřábu vytáhli ven. Celá akce trvala dvě hodiny. „Jsem šťastný, že žije. Musel prožít strašné trauma,“ řekl majitel ranče. Prohlídka ukázala, že zvíře je naštěstí jen v šoku a jinak nemá žádné zranění.
Majitel ranče netuší, jak se kůň ke studni dostal. Kliknutím zvětšete„Byl na nedaleké pastvě s ostatním stádem. Z ničeho nic zřejmě vyběhl, překonal dřevěné zábrany a skončil v pětimetrové hloubce,“ dodal Nevřiva.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.