Nikdo není dokonalý –dokonce ani James Bond... Největší chyby v hollywoodských trhácích | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nikdo není dokonalý –dokonce ani James Bond... Největší chyby v hollywoodských trhácích

Tropická bouře
Tropická bouře (profimedia.cz)

BERLÍN – I ty nejdražší hollywoodské filmy, jejichž výroba stojí stovky milionů dolarů, se neobejdou bez chyb. Nejvíce se vkrádají ve formě dobově neadekvátního oblečení nebo věcí, špatné synchronizace či nepřesného spojování scén. Pro některé fanoušky se stalo koníčkem tyto chyby objevovat. Tady jsou největší chyby ve filmových trhácích, které měly letos premiéru…

I ty nejdražší hollywoodské filmy, jejichž výroba stojí stovky milionů dolarů, se neobejdou bez chyb. Nejvíce se vkrádají ve formě dobově neadekvátního oblečení nebo věcí, špatné synchronizace či nepřesného spojování scén. Pro některé fanoušky se stalo koníčkem tyto chyby objevovat. Tady jsou největší chyby ve filmových trhácích, které měly letos premiéru…

James Bond 007 – Množství útěchy
Sídlo vlády La Paz v Bolívii je ve filmu prezentováno jako vlhké, tropické město. Ve skutečnosti La Paz leží 3600 metrů nad mořem a roční průměrná teplota je zde 10 °C.

Indiana Jones a Království křišťálové lebky
● Ve scéně, kde Indiana Jones (Harrison Ford) sedí v restauraci s Muttou (Shia LaBeouf), jsou v pozadí vidět dva muži, kteří se spolu baví. V příštím střihu už tam nejsou. V následujícím střihu tam opět jsou a povídají si jako předtím… V téhle scéně se mění i Indyho límeček u košile – v jedné vteřině je zahnutý, vzápětí je narovnaný.
● Mutt (Shia LaBeouf), Indyho nevlastní syn, jede na motorce Harley Davidson »Springer Classic«. Jenže tento model se začal vyrábět až v roce 2002.
● Ve scéně, kde letí Indy do Peru, je ukázána mapa, na které je chybně uveden název země. Lze na ní číst název státu Belize. Ten byl však uzákoněn až v roce 1973. V roce 1957 se ještě jmenoval »Britský Honduras«.

Temný rytíř
Po přepadení banky prchá hrdina filmu (Heath Ledger) ve školním autobusu, ze kterého se hlasitě ozývá dětský smích. Autobus je však zcela prázdný.

Wanted
Fox (Angelina Jolie) vypráví Wesleymu (James McAvoy) o svém dětství a ukazuje mu jizvu, kterou má na krku. Po zbytek filmu už není po jizvě ani památky.

Zohan: Krycí jméno Kadeřník
Když bývalý agent Zohan (Adam Sandler) vystupuje v New Yorku z taxíku, chybí ve scéně něco velice podstatného – řidič!

Tropická bouře
Když je Jeff Portnoy (Jack Black) připoutaný ke stromu, má na sobě normální kalhoty. O pár sekund později je jen v trenýrkách.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.