Největší ničitelé domácností: Dogy a malé čivavy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Největší ničitelé domácností: Dogy a malé čivavy!

LONDÝN – Podle britského průzkumu chování psů byl sestaven žebříček »nejničivějších« psích plemen. Největším ničitelem lidských domácností je podle studie německá doga, překvapivě následovaná maličkou čivavou a jezevčíkem!


Možností, jak nás může čtyřnohý přítel pořádně naštvat, je fůra – znečištěné koberce, poškrábané dveře a stěny, ožvýkané sedačky a nábytek, rozbité dekorace… Naprostá většina destrukčních nápadů se u psů naštěstí dostavuje jen ve »štěněcích« letech.

1. Německé dogy

Za život způsobí v domácnosti průměrnou škodu v přepočtu 20 708 Kč.

2. Čivavy

Navzdory své »velikosti« totiž dokážou spáchat průměrnou škodu za 19 500 Kč.

Kliknutím zvětšete3. Jezevčíci

Také pěkní raplové. Poničí věci za 13 764 Kč.

Mimochodem – naopak nejmenšími »ničiteli« domácností jsou podle britského průzkumu mopslíci a bernardýni...

Co může psovi způsobit klíště...

PRAHA – Klíšťata neohrožují jen lidi, ale i psy. Přenášejí na 40 nebezpečných onemocnění. Pro psy je nejnebezpečnější babezióza, která způsobuje onemocnění červených krvinek. Pokud pes běhá volně v přírodě, měl by nosit obojek proti klíšťatům nebo by měl být ošetřen přípravky od veterináře. Tyto spreje se nanášejí velkoplošně na hlavu, nohy a na břicho. Přípravek funguje asi šest hodin. Po každé procházce ve volné přírodě psa důkladně prohlédněte a klíšťata odstraňte kleštičkami. Místo vydezinfikujte alkoholem nebo jódem. Pokud si nejste jisti, zda se vám klíště povedlo odstranit celé, navštivte raději veterináře.

Nejstarší pes světa zemře

Kliknutím zvětšeteLONDÝN – Bylo jí 203 let – přepočítáno na psí roky (1 psí rok = 7 let člověka). Staruška Bella (†29), kříženec labradora a zřejmě nejstarší pes světa, žila se svým páníčkem Davidem Richardsonem (76) a jeho družkou Daisy Cooper (81) v britském městečku Clay Cross celých 26 let, předtím strávila tři roky v útulku. V sobotu zemřela na srdeční infarkt.


Autor: (mnw)
Foto Profimedia.cz, ČTK, ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.