Ženy, chcete zhubnout a nedaří se vám to? Může za to váš partner! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ženy, chcete zhubnout a nedaří se vám to? Může za to váš partner!

Miluji tě, jaká jsi! Anebo ne...?
Miluji tě, jaká jsi! Anebo ne...?

LOS ANGELES – „Miluji tě taková, jaká jsi!“ Přesně to vám říká váš drahý a vy se tetelíte radostí. Můžete si bez starostí dopřát kremroli a k tomu navíc větrník, aniž byste trpěla výčitkou, že se ručička váhy vychýlí tam, kam nemá, a vy se mu tudíž přestanete líbit.


Jenže pak se vám může stát, že se nedostanete ani do svých nejširších džínů...

Ve dvou se to lépe táhne. Ale ve dvou se také lépe tloustne! Pro páry, které se přes den nevidí, se jídlo často stává rituálem a zlatým hřebem celého dne. Zatímco se vytížené ženy bez partnera odbudou rychlou večeří, ženy zadané se často snaží dát najevo svou lásku k partnerovi bohatou večeří. A co víc!

Pánové, jak známo, ve valné většině zdravé stravě příliš neholdují. Spousta žen pak nechce vařit dva pokrmy, ale raději ustoupí svému partnerovi. Hrozí také vám, že přijmete jeho stravovací zlozvyky? Udělejte si malý testík Aha!

Každý večer si dává vydatnou večeři
Váš muž si s oblibou na talíř naloží co nejvíce jídla a vy si dopřejete zrovna tak. Jenže… Dospělý muž má o 10 – 20 procent více svalové hmoty než žena, která je stejně stará a stejně vysoká jako on. To znamená, že muž potřebuje o 5 – 10 % kalorií více.
Co dělat: Dejte si o třetinu menší porci než váš partner a volné místo na talíři zaplňte například salátem.

Každý večer pije alkohol
Sama byste doma nepila, ale ve dvou je to jiné. Alkoholem se navíc oba uvolníte. Ale! Průměrná žena by denně měla vypít nanejvýš dvě deci vína.
Co dělat: Přestaňte pít alkohol ve všední dny. Přiměřené množství si můžete dopřát o víkendech.

Říká, že má rád holky »krev a mlíko«
Kliknutím zvětšeteNení tajemstvím, že muži dávají přednost ženám se zaoblenými křivkami. Ale ve svém těle byste se měla cítit dobře především vy sama, bez ohledu na to, co říká váš partner. Od obezity je jen krůček k cukrovce a dalším zdravotním komplikacím.
Co dělat: Vysvětlete mu, že jste spokojenější, když se vám daří udržet si svou štíhlou linii, a že máte navíc daleko více energie.

Zavrhuje všechno, co je »light«
Jste ráda, že občas dojde na nákup? Jenže, ouha! Odtučněné mléko a nízkotučné sýry jsou přesně ty potraviny, které muži nekupují. Přitom plnotučné mléko obsahuje dvakrát více kalorií než mléko odtučněné. Pouhých 125 kalorií navíc každý den (zhruba 3 deci plnotučného mléka) způsobí, že za měsíc ztloustnete o kilo.
Co dělat: Nakupujte společně, nebo mu napište na lísteček, co má koupit. Pokud trvá na svých kalorických pokrmech, nakupujte dvě verze téhož jídla a požádejte jej, aby to svoje tučné raději někam schoval.


Autor: (šum)
Foto Profimedia.cz, ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.