Už příští sezonu pofrčí… Ponožky v sandálech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Už příští sezonu pofrčí… Ponožky v sandálech!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Aha! – Petr Novotný, Václav Nekvapil)

PRAHA – Může se to zdát neuvěřitelné, ale je to tak! To, za co se Čechům v zahraničí dlouhá léta vysmívali, přichází do módy! Už pro příští sezonu je ohlášený módní megahit, který by měl zasáhnout všechny fashion-destinace, od Paříže přes Milán až po Prahu – ponožky v sandálech!

Může se to zdát neuvěřitelné, ale je to tak! To, za co se Čechům v zahraničí dlouhá léta vysmívali, přichází do módy! Už pro příští sezonu je ohlášený módní megahit, který by měl zasáhnout všechny fashion-destinace, od Paříže přes Milán až po Prahu – ponožky v sandálech!

Ve světě se nám přitom dlouho smáli – ponožky v sandálech prý byla »doména českých Pepíků«. A přitom má tahle kombinace dlouhou tradici, sahající až do starověké Asie. Tam se po celá staletí dokonce nosily žabky s ponožkami! Teď hlásí návrat a zadostiučinění pro Čechy, kteří ponožky v sandálech nosí už léta i přesto, že nad nimi módní Evropa ohrnuje nos!

Ponožky v sandálech a pantoflích teď totiž předvedla na módní přehlídce pro letní sezonu australská značka David Jones. „Jde o jeden z módních návratů. Sandály nebo otevřené střevíce se nosily už v osmdesátých letech. Madonna tehdy třeba excelovala s otevřenými lodičkami a krajkovými ponožkami. Je naprosto samozřejmé, že módním trendem australského módního domu se nechají inspirovat i ostatní značky po celém světě. Lze očekávat, že příští sezonu vypukne sandálová horečka i u nás,“ potvrdil návrat trendu Aha! Kája Pavlíček, přední módní stylista a vizážista. Zároveň dodal, že u nás je tato móda doménou spíše starších mužů. „To se však změní, už příští léto budou sandály a ponožky nosit i mladí.“

Zatím není jasno v barvách. Australané dávají přednost světlým kombinacím, u nás to však vždy bylo jiné. Dříve se u nás nosily kontrastní barvy – černá s bílou, červená s bílou apod. Chybu ale nikdo neudělá s bílými tříčtvrtečními kalhotami a světle pískovými sandály s bílými ponožkami pod kotníky. „Rozhodně by si ale Češi měli odpustit hnědé rozdrbané sandály s šedivými froté ponožkami do půli lýtek, to bylo, je a bude out,“ uzavřel Kája Pavlíček.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.