Úspěch! Narodila se vousatá miminka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Úspěch! Narodila se vousatá miminka

Dvojčatům, nejspíš klukovi a holčičce, je nejlépe na hřbetě táty. Mámě je půjčí jen na kojení.
Dvojčatům, nejspíš klukovi a holčičce, je nejlépe na hřbetě táty. Mámě je půjčí jen na kojení. (pro Aha! – Věra Knedlhansová)

PLZEŇ – Dvěma mláďaty vzácných drápkatých opiček tamarínů vousatých se pyšní plzeňská zoo. Dvojčatům jsou dva měsíce a měří zhruba sedm centimetrů. Ani v dospělosti ale nebudou moc velcí. Tamaríni vousatí totiž patří mezi nejmenší opice na světě.

Dvěma mláďaty vzácných drápkatých opiček tamarínů vousatých se pyšní plzeňská zoo. Dvojčatům jsou dva měsíce a měří zhruba sedm centimetrů. Ani v dospělosti ale nebudou moc velcí. Tamaríni vousatí totiž patří mezi nejmenší opice na světě.

Rozmnožit je není žádná legrace, mnoho mláďat během porodu zemře. Samičky musejí ošetřovatelé v době březosti hlídat a dbát na jejich vyváženou stravu, na dostatečnou vlhkost prostředí a také teplotu. „Potřebují až 70procentní vlhkost, teplota by se měla pohybovat kolem 20 stupňů Celsia a samice musejí mít také dostatečný pohyb. Je to ale komplikované. Buď mláďata přerostou a porod je náročný, nebo se stává, že se zalknou plodovou vodou,“ popisuje ošetřovatelka Alena Faflíková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.