Unikátní svědectví: Sex během války? Divočejší než dneska! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Unikátní svědectví: Sex během války? Divočejší než dneska!

Erotiku i sex si naše babičky dokázaly pořádně užít!
Erotiku i sex si naše babičky dokázaly pořádně užít! (Profimedia.cz, Foto Aha! – Martin Přibyl)

Pohled na stařičké černobílé fotografie, na kterých pózují často tak trochu »oplácanější« slečny s vyzývavým pohledem, snad každého překvapí. O sexu třeba před šedesáti lety totiž míváme trochu zidealizované představy. Myslíme si třeba, že lidé tehdy nepoužívali erotické hračky, skupinový sex byl bezmála zvrhlostí a nosila se věrnost, nikoliv střídání partnerů a dovádění s milenci a milenkami.

Jenže ono to ve skutečnosti bylo docela jinak! Nedělnímu Aha! se podařilo získat unikátní svědectví pamětnice, která prožívala své mládí za II. světové války. A ta staví jakékoliv upjaté představy úplně na hlavu…

Sadomaso nebylo výjimkou!
„Kdo si myslí, že se dneska v sexu dělá něco jinak, než jsme dělávali my, tak se hluboce plete,“ tvrdí třiaosmdesátiletá paní Marie H. z Plzně. „I když to teď tak nevypadá, i my jsme byli mladí a sex měli rádi. Zkoušeli jsme snad úplně všechno,“ vzpomíná stařenka. Za pravdu jí dává fakt, že už za prezidenta Masaryka se u nás točily první pornofilmy a zanedlouho se začaly vydávat i erotické časopisy. „Všichni si myslí, že jsme to asi nikdy nedělali, ale opak je pravdou. Akorát se o tom nemluvilo. Sex byl tenkrát tabu,“ říká Marie, které hovořit o sexu ale nedělá žádný problém. „Nevidím na tom nic špatného. A nejvíc o něm mlčí ti, kteří jsou největší prasáci! Pracovala jsem ve Škodovce, kde jsem měla za šéfa takového tichého pána – jak se říká, tichá voda břehy mele. Jednou po práci jsme spolu zašli posedět, a pak k němu domů. Nakonec chtěl po mně sadomaso praktiky!“ vybavil se stařence jeden z mnoha sexuálních zážitků.

Skupinový sex? Žádný problém!
Stejně jako v dnešní době, i na počátku první republiky se lidé snažili svůj sexuální život oživit různými způsoby. Sex ve třech, skupinový sex, orální nebo anální sex, to podle paní Marie nebylo nic neobvyklého. „Jednou jsme s manželem jeli na dovolenou k moři. Cestou jsme se seznámili ještě s jedním manželským párem, který byl tak v našich letech. Asi tři dny na to jsme všichni čtyři strávili noc společně…“ svěřuje se stará dáma.

Milovali se častěji než my!
Podle paní Marie dokonce v dřívějších dobách docházelo k sexu častěji, než je tomu dnes. „Každý si odpracoval svoji pracovní dobu a pak měl fůru času – na všechno možné. Televize nebyla, takže co jsme měli dělat?“ usmívá se stařenka. „A troufám si tvrdit, že jsme si sexu mohli užívat víc, než ta dnešní generace. Každý dělá od nevidím do nevidím, soboty neděle. Na soukromý život už lidé čas nemají. Všichni honí jenom peníze,“ dodává.

»Robertka« si vyrobili sami
Ani se sexuálními pomůckami na tom nebyli lidé špatně. „Obchody s takovým zbožím se našly sice těžko, ale můj první manžel byl kutil, hrozně šikovnej. Všechno, co jsem chtěla, nebo co jsme pro zpestření potřebovali, to vyrobil,“ říká Marie. Bez čeho se naopak lidé před šedesáti lety klidně obešli, byly přípravky určené na poruchu erekce. „Nevím, jestli je to dobou, nebo čím, ale tenkrát muži problémy s impotencí neměli. Žádné viagry nepotřebovali,“ pokračuje stařenka.

K manželství patřili milenci
Kupodivu ani nevěra se »Masarykovým dětem« nevyhnula. „Ani za nás nebyl nikdo svatý a spousta lidí, co jsem znala, nevěrná byla. To k životu holt patří. Někdo si dokonce milence nebo milenku držel celý život. Já jsem nebyla jiná,“ přiznává stařenka, ale vzápětí dodává: „Na druhou stranu musím říct, že jsme byli zodpovědnější než dnešní generace. A třeba k rozvodům docházelo minimálně. Dneska se ožení a za měsíc jdou od sebe. Nad tím zůstává rozum stát,“ podivuje se.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.