Levhartice Sauraha: Lidi, ten váš sníh mi nevadí! A to jsem vyrostla ve 30 °C | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Levhartice Sauraha: Lidi, ten váš sníh mi nevadí! A to jsem vyrostla ve 30 °C

Zoo Dvůr Králové - Pátek 21. 12., - 5 °C
Zoo Dvůr Králové - Pátek 21. 12., - 5 °C (pro Aha! – Ivan Dostál, Zoo Dvůr Králové)

ZLÍN/DVŮR KRÁLOVÉ – Až překvapivě plno je teď, kdy teploty klesají hodně pod nulu, ve venkovních výbězích zoologických zahrad. Zimu a mráz překvapivě dobře snášejí i africká zvířata. Pokud se tedy vydáte navštívit některou českou zoo, dobře se oblečte. Ve vytápěných pavilonech totiž neuvidíte ani slony, papoušky nebo žirafy, kteří jinak milují horko.

Tři sloní slečny ze zlínské zoo – Kálí, Zola a Ulu, původem z horké Afriky, si venku i v minus pěti stupních libují. „Stejně tak zebry, nosorožci, antilopy či pštrosi. Zima nevadí ani plameňákům nebo velkým papouškům Ara. Ven se klidně podívají i primáti,“ chlubí se mluvčí zlínské zoo Romana Bujáčková.

Ve Dvoře Králové se také mohou pochlubit netradičními otužilci. „Ve sněhu si dokážou nádherně hrát třeba nosorožci dvourozí a jejich mláďata. Nesmí ale foukat vítr, namrzly by jim uši. U jiných zvířat, třeba u žiraf, musíme zase hlídat povrch terénu, protože pád na kluzkém povrchu by u nich mohl mít hrozné následky,“ říká mluvčí zoo Jana Myslivečková.

Pokud se chcete ohřát, musíte zavítat do pavilonu lenochodů, opic a šimpanzů, mravenečníků nebo piraní. Tady teplota neklesne pod 25 stupňů.

23.12.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.