FBI: Tyhle zločince chceme my | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

FBI: Tyhle zločince chceme my

Usáma Bin Ládin
Usáma Bin Ládin

PRAHA – Celý svět touží po jejich zadržení. V žebříčku nejhledanějších osob FBI zabírají hned první desítku.

Celý svět touží po jejich zadržení. V žebříčku nejhledanějších osob FBI zabírají hned první desítku. Za informaci vedoucí k dopadení a usvědčení jsou na ně vypsány odměny. A ne malé! Kdo jsou nejhledanější muži, kteří vévodí světovému zločinu?

Usáma Bin Ládin (49)
Saudská Arábie, terorista
Odměna: 25 milionů dolarů (+ 2 miliony dolarů od leteckých společností)
Nejhledanější terorista, šéf organizace Al Kajdá, je podezřelý z atentátů na americké zastupitelské úřady v Tanzanii, Keni a Nairobi, při nichž zemřelo 200 lidí. Dále je podezřelý z účasti na teroristických činech po celém světě.

Diego Leon Montoya Sanchez (48)
Kolumbie, kokainový boss
Odměna: 5 milionů dolarů
Montoya je hledaný v souvislosti s výrobou a distribucí mnoha tun kokainu. Mocný drogový »baron« vévodí mnoha kolumbijským kartelům, které vyvážely kokain do USA.

James J. Bulger (77)
Massachusetts, mafiánský boss
Odměna: milion dolarů
Bulger je podezřelý z mnoha vražd, které údajně spáchal na začátku sedmdesátých a osmdesátých let. Tehdy též vedl zločineckou skupinu, která vraždila, vydírala, distribuovala drogy. Bulger u sebe vždy nosí nůž.

Victor Manuel Gerena (48)
New York, lupič
Odměna: milion dolarů
V roce 1983 údajně při ozbrojeném přepadení ukradl od společnosti, která se zaměřovala na bezpečnostní služby a ochranku, 7 milionů dolarů. Při přepadení si vzal rukojmí, kterým nasadil pouta, svázal je a do žil jim vpíchl neznámou látku.

Jorge Alberto Lopez – Orozco (30)
Mexiko, vrah
Odměna: 100 000 dolarů
V srpnu roku 2002 údajně zastřelil tři lidi – matku a dvě děti. Hrůzný čin se odehrál ve státě Idaho. Každá z obětí byla několikrát střelena do hlavy a hrudníku. Ohořelá těla obětí byla nalezena v autě, které vrah zapálil.

Warren Steed Jeffs (51)
San Francisco, deviant
Odměna: 100 000 dolarů
Jeffs vedl sekty, kde se praktikovalo mnohoženství s různými sexuální praktikami. Je podezřelý ze znásilnění mnoha mladistvývch v roce 2002. Stíhán je i jako spolupachatel za únosy.

Robert William Fischer (47)
New York, vrah
Odměna: 100 000 dolarů
Bývalý hasič, terapeut a chirurgický technik je podezřelý z úkladné vraždy manželky a dvou malých dětí. Dům, kde všichni žili, pak vyhodil do povětří. Vše se odehrálo v roce 2001.

Glen Stewart Godwin (48)
Florida, vrah a pašerák
Odměna: 100 000 dolarů
Několikrát unikl z vězení. Poprvé v roce 1987 ze žaláře v Kalifornii, kde si odpykával trest za vraždu. Později byl zadržen v Mexiku, kde obchodoval s drogami. Za to ho soud poslal do věznice Guadalajara. Tam pravděpodobně v roce 1991 zabil spoluvězně a pět měsíců poté utekl.

Richard Steve Goldberg (61)
New York, zvrhlík
Odměna: 100 000 dolarů
V květnu roku 2001 zneužil mnoho dívek, kterým ještě nebylo ani deset let. Ze sexuálně motivovaných činů pořizoval fotografie, které byly nalezeny u něj v počítači.

Donald Eugene Webb (55)
Oklahoma, vrah
Odměna: 100 000 dolarů
FBI ho podezřívá z brutální vraždy policejního šerifa v Pensylvánii, kterého dvakrát střelil a před tím ho opakovaně surově bil tupým nástrojem do hlavy a obličeje.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.